Bursele, afectate de dusul rece administrat de Germania

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 20:14
1115 citiri
Bursele, afectate de dusul rece administrat de Germania

Bursele de pe Wall Street au inregistrat, luni, scaderi cu mai mult de un procent dupa ce, ministrul de finante al Germaniei a domolit asteptarile privind o eventual solutie a crizei datoriilor din Europa.

Ministrul de finante Wolfgang Schaeuble a declarat intr-o conferinta la Duesseldorf ca guvernele europene vor adopta un plan in 5 pasi la intalnirea de la Bruxelles din 23 octombrie pentru solutionarea crizei financiare, "dar nu vom avea o solutie salvatoare in acest week-end", a adaugat el.

Analistii se asteapta ca planul sa includa o recapitalizare a bancilor si reducerea datoriei Greciei prin solicitarea creditorilor privati ai tarii sa accepte pierderi mai mari pe activele detinute decat cele 21 de procente acceptate iulie.

Comentariile lui Schaeuble au determinat si o scadere a cursului euro in fata dolarului, si a pus presiune pe pietele financiare.

"Ne confruntam cu o piata financiara care este in corelatie directa cu ceea ce se intampla in Europa. Totul pare sa merga bine pentru un timp si apoi primesti aceste vesti care reconfirma temerile pe care le are toata lumea", a spus Chris Hobart, director executiv la Hobart Financial Group.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse scadere declaratii Germania, #burse scadere , #Burse de valori