BCR, Erste si ING cer revocarea conducerii BVB

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 19:17
1448 citiri
BCR, Erste si ING cer revocarea conducerii BVB

Cinci actionari care detin cumulat aproximativ 10% din Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au solicitat, joi, convocarea AGA, singurul punct pe ordinea de zi fiind revocarea membrilor Consiliului de Administratie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piata de capital.

Cei cinci actionari sunt BCR, Erste, ING, UniCredit CAIB si Intercapital Invest, potrivit surselor citate.

"Motivatia este ca in ultimii aproape doi ani, de cand a fost ales actualul Consiliu de Administratie, s-a schimbat actionariatul BVB, iar noii actionari vor sa aiba reprezentanti in Consiliu", au afirmat sursele.

Contactati de Mediafax atat reprezentantii celor cinci actionari, cat si cei ai Bursei au refuzat sa comenteze informatia, insa nu au infirmat-o.

Actualul Consiliul de Administratie al Bursei a fost ales in februarie 2010.

CA este format din presedintele Stere Farmache, vicepresedintii Ciprian Zah (SSIF Broker) si Mircea Botta (Romcapital) si sase membri. Ceilalti administratori ai BVB sunt Siminel - Cristian Andrei (director al NCH Advisors Romania, compania care administreaza fondul de investitii Broadhurst), Octavian Molnar (IFB Finwest), Grzegorz Konieczny (reprezentant al Franklin Templeton si Fondul Proprietatea), Lucian Isac (Estinvest), Ionel Uleia (Prime Transaction) si Cosmin Gheorghiu.

Intrucat cei cinci actionari au peste 5% din actiunile BVB, Bursa trebuie sa dea curs solicitarii acestora.

Printre cei mai importanti actionari ai Bursei se regasesc fonduri ale Franklin Templeton, SIF Moldova, cu cate aproape 5%, dar si Erste si BCR.

#Bursa Bucuresti revocare Consiliul Administratie , #Burse de valori