Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Transelectrica au fost suspendate la BVB

Actiunile Transelectrica au fost suspendate la BVB


Actiunile Transelectrica au fost oprite de la tranzactionarea la BVB, intrucat Guvernul urmeaza sa aprobe preturile minim si maxim la care se va derula oferta prin care statul vrea sa vanda 15% din titlurile transportatorului de energie electrica.

"Avand in vedere adresa OPSPI inregistrata la CNVM cu nr.5901/12.03.2012, potrivit careia in data de 13.03.2012 urmeaza sa se aprobe de catre Guvernul Romaniei un interval de pret in cadrul caruia sa se realizeze subscriserile investitorilor in oferta publica secundara de vanzare de actiuni emise de Transelectrica (...)

In data de 13.03.2012 se suspenda de la tranzactionarea pe BVB actiunile emise de Transelectrica", se arata intr-o decizie a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) transmisa Bursei.

Oferta Transelectrica ar putea fi lansata in prima zi dupa aprobarea prospectului de catre CNVM, dupa ce autoritatea pietei de capital a modificat luni o dispunere de masuri. Comisia urmeaza sa avizeze prospectul dupa ce preturile sunt aprobate de Guvern.

Prospectul ofertei Transelectrica a fost depus joi la CNVM, insa nu cuprinde perioada de derulare a ofertei si preturile. Oferta ar urma sa dureze zece zile lucratoare, insa poate fi prelungita cu una pana la trei zile, in functie de interesul investitorilor.

Oferta secundara de vanzare a actiunilor Transelectrica va fi intermediata de consortiul format din Banca Comerciala Romana (BCR), Intercapital Invest si Swiss Capital, de altfel singurul ofertant pentru aceasta tranzactie.

Ministerul Economiei detine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%. Un pachet de 12,81% din titluri este detinut de alti actionari. Compania este listata la Bursa din 2006.

Managerii de fonduri contactati luni de Mediafax spun ca ar cumpara actiuni Transelectrica daca statul accepta un pret cu 10%-15% sub cel de la bursa, avand in vedere ca profitabilitatea transportatorului de energie este limitata de reglementarile ANRE, desi indicatorii de evaluare sunt in general mai buni fata de companii de profil.

Actiunile Translectrica au incheiat sedinta bursiera de luni in scadere cu 1,1%, la 17,06 lei. La acest pret, pachetul pe care statul vrea sa-l vanda este evaluat la 187,5 milioane lei (43 milioane euro), iar capitalizarea companiei este de 1,25 miliarde lei (287,1 milioane euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1276 ori