Optimismul Beijingului a daramat bursele asiatice

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 13:46
1479 citiri
Optimismul Beijingului a daramat bursele asiatice

Indicii Bursei din Hong Kong au scazut cu 1,7% vineri, aducand pierderea saptamanii la 3,4 procente, in reactie la optimismului redus dupa ce Beijingul a relaxat politica monetara, lucru care a afectat industria energetica, financiara si a titlurilor de proprietate.

Cifra de afaceri a Bursei de Valori din Hong Kong, care a avut a treia pierdere saptamanala, a fost cea mai redusa din ultimele patru saptamani. Ingrijorarea investitorilor ca problemele zonei euro se vor raspandi in China a daunat pietei.

Indicele Hang Seng a inchis sedinta de vineri 18.491,2 puncte, urcand dupa ce a atins cel mai scazut nivel, inregistrat in 24 octombrie, de 18.435.

Indicele intreprinderilor chineze a cazut cu 4,5 procente in cursul acestei saptamani, inchizand sedinta de vineri 9.957,4 puncte.

"Tranzactionarile pe titluri cu maturitate scurta sunt cele mai raspandite," a declarat directorul firmei de brokeraj CLSA. "Multe sectoare sunt ieftine, dar cum intreaga lume se indreapta catre recesiune, nu va fi un tim usor petru piete."

#burse asiatice, #burse asiatice inchidere vineri, #burse asiatice pierderi , #Bursa de Valori Internationala