Fereste-te de euro! Cele mai bune si cele mai proaste investitii, in 2012

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 18:25
5399 citiri
Fereste-te de euro! Cele mai bune si cele mai proaste investitii, in 2012
Investitii profitabile: petrol si dolarul canadian

A trecut prima luna din anul 2012, asa ca ne-am putut face o idee despre cum vor evolua atat finantele globale cat si cele personale. Pentru a avea siguranta ca nu-ti vei arunca banii pe apa sambetei, iata care sunt cele mai bune, dar si cele mai proaste plasamente.

In contextul economic actual, este imposibil sa prezici exact cum vor evolua pietele, chiar si in viitorul foarte apropiat. Insa, folosindu-ne de anumite instrumente, studii si trenduri putem identifica posibilii castigatori si perdanti de pe piata investitionala.

Piata de capital

Cea mai buna investitie, in 2012: companii tehnologice

Majoritatea gigantilor tech au publicat rezultate financiare spectaculoase, dar nimeni nu o duce la fel de bine ca Apple.

Chiar daca pretul unei actiuni Apple a ajuns la 420 de dolari, multi analisti considera ca Apple este una dintre cele mai subevaluate companii din lume, conform Money.usnews.com.

In ciuda pierderii lui Steve Jobs, anul trecut, Apple a continuat sa-si creasca valoarea de piata, iar trendul va continua in 2012, an in care vor fi lansate iPad 3 si iPhone 5.

Analistii se asteapta ca pretu unei actiuni Apple sa ajunga la 510 dolari, la inceputul anului viitor.

Cea mai proasta investitie, in 2012: sistemul bancar

Anul trecut a fost dur cu sectorul financiar, insa nicio banca nu a primit o lovitura mai mare decat Bank of America (BofA). Actiunile sale au avut una dintre cele mai proaste evolutii, scazand cu 59%, nici macar Warren Buffet neputand sa le salveze.

Nu avem de ce sa credem ca lucrurile se vor inbunatati anul acesta.

Piata valutara

Cea mai buna investitie, in 2012: dolarul canadian

Economia Canadei straluceste, mai ales in comparatie cu cea a vecinei SUA. Acest stat se poate lauda cu un sistem bancar care merge ca pe roate si cu o datorie guvernamentala mica. Vara trecuta, dolarul canadian l-a intrecut pe cel american, ajungand la apogeul de 1,06 dolari.

In ultima vreme, s-a stabilizat la 98 de centi, insa are destul loc pentru a creste si pentru a-i feri pe investitori de turbulentele economice.

Legendarul investitor si autor, Jim Rogers, a numit spus despre dolarul canadian ca este "una dintre cele mai bune monede din lume".

Cea mai proasta investitie, in 2012: euro

Este foarte probabil ca euro sa scada, anul acesta, pe fondul crizei datoriilor europene care nu pare ca va ajunge la o finalitate fericita prea curand. "Europa este blocata intr-un tren care se misca cu incetinitorul", a spus Charles Biderman, presedinte si CEO al TrimTabs Investment Research.

Raportul "Perspectiva de schimb valutar" realizat de Scotia Economics confirma: "Euro, care a devenit tot mai slab incepand cu luna septembrie, ca continua sa piarda in fata dolarului american si in 2012".

Marfuri

Cea mai buna investitie, in 2012: Petrol

Dupa ce si-a pierdut rapid din valoare, de-a lungul anului 2011, analistii se asteapta ca pretul petrolului sa creasca, in decursul acestui an. Printre cei mai importanti factori care vor duce la acest avans se numara: cresterea cererii, stocurile limitate si instabilitatea din cele mai importante state furnizoare de titei.

Petrolul va ramane o investitie volatila si in 2012, insa trendul general va fi de crestere.

Cea mai proasta investitie, in 2012: Cereale

Goldman Sachs estimeaza ca piata marfurilor o va duce bine, in 2012, insa, cel mai probabil, pretul cerealelor isi va reveni, la inceputul anului, dupa care va porni pe o panta ascendenta. In timp ce marfurile vor creste in total cu 15%, pretul cerealelor va scadea cu 5,1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#idei investitii, #investitii profit, #investitii grad mare risc, #investitie piata capital, #investitie bursa, #actiuni apple , #Bursa de Valori Internationala