Bursele europene, in crestere pe fondul incetinirii deceselor din cauza coronavirusului

Luni, 06 Aprilie 2020, ora 13:25
2730 citiri
Bursele europene, in crestere pe fondul incetinirii deceselor din cauza coronavirusului
Foto: Pixabay

Principalele burse europene si-au revenit luni in contextul in care scaderea deceselor provocate de coronavirus in Franta si Italia a dat nastere la speranta ca masurile de carantina incep sa dea rezultate, transmite Reuters.

In jurul orei 07.07 GM, indicele pan-european STOXX 600 era in crestere cu 2,9%, dupa ce vineri a incheiat a sasea saptamana de declin din cauza crizei sanitare care a paralizat activitatea economica. Indicele FTSE al bursei de la Londra era in crestere cu 3,2% iar indicele DAX al bursei de la Frankfurt afisa o crestere de 4%.

Indicii principali ai bursele din Italia si Franta au inregistrat cresteri de 3,5% respectiv 3,4% dupa ce duminica Italia a raportat cel mai mic numar de decese din cauza coronavirusului din ultimele doua saptamani, iar numarul de decese din Franta a scazut si el iar internarile la terapie intensiva au incetinit.

"Stabilizarea pe care o vedem astazi pe piata este binevenita dar este ceva foarte fragil", a subliniat Frank Benzimra, analist la Societe Generale.

Cu toate acestea companiile ale caror actiuni sunt incluse in indicele STOXX 600 au pierdut peste 3.000 de miliarde de dolari din valoarea lor de piata incepand din luna februarie, in conditiile in care paralizarea activitatii economice a adus multe sectoare in pragul colapsului, fortand companiile sa suspende plata dividendelor si programele de rascumparari de actiuni pentru a-si pastra lichiditatile.

Pandemia de coronavirus a provocat peste 68.000 de decese si a infectat peste un milion de oameni la nivel global. SUA au cel mai mare numar de cazuri raportate de infectie, peste 300.000.

#burse europene 6 aprilie 2020 , #Bursa de Valori Internationala

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
  5. Situația complexă a salariilor de la 1 iulie. Patronatele cer un prag mai mare pentru facilitățile fiscale pentru a nu scădea unele venituri