Bursele din Austria si Polonia ar putea fuziona

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 14:57
1938 citiri
Bursele din Austria si Polonia ar putea fuziona

Bursele de la Varsovia si Viena discuta o fuziune care ar crea un centru regional atractiv pentru tranzactii financiare si listari de companii.

Discutiile intre managementul si actionarii burselor de la Viena si Varsovia se afla la inceput, au afirmat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei, transmite Bloomberg.

Operatorul austriac Wiener Boerse a preluat in 2008 participatii majoritare la bursele din Ljubljana si Praga, iar in 2004 a achizitionat bursa de la Budapesta.

Bursa de la Varsovia este lider regional in privinta listarilor de companii.

Michael Buhl, directorul general al CEE Stock Exchange Group, compania-mama a Wiener Boerse, se va intalni in urmatoarele zile cu CEO-ul bursei de la Varsovia, Adam Maciejewski, a declarat marti purtatorul de cuvant al bursei e la Viena.

Guvernul polonez detine 51% din actiunile operatorului bursei din Varsovia

CEE Stock Exchange Group este interesata de cooperarea cu bursa poloneza. Contactat de Bloomberg, un oficial al bursei de la Varsovia a refuzat sa comenteze informatiile.

CEE Stock Exchange Group preciza in luna martie a anului trecut ca este dispusa sa poarte discutii cu bursa de la Varsovia in vederea unei "fuziuni intre egali".

Bursa de la Varsovia este evaluata in prezent la 1,62 miliarde zloti (aproape 400 milioane euro). Piata principala a bursei poloneze are listate 438 de companii cu o valoare de piata totala de peste 168 miliarde euro.

Operatorul bursei poloneze, Warsaw Stock Exchange, s-a listat in anul 2010 pe platforma de la Varsovia. Guvernul din Polonia detine prin Trezorerie 51% din actiuni.

#fuziune Bursa Varsovia Viena, #fuziune burse Polonia Austria, #centru regional tranzactii financiare, #burse Europa , #Bursa de Valori Internationala