Adunarea actionarilor Sibex, amanata de CNVM. Afla de ce

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 14:48
1477 citiri
Adunarea actionarilor Sibex, amanata de CNVM. Afla de ce

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Sibex a fost amanata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) dupa ce administratorii bursei au decis sa limiteze drepturile de vot ale SIF-urilor pentru ca "actioneaza concertat".

Actionarii bursei erau nemultumiti de activitatea administratorului, Cristian Sima, si au solicitat AGA pentru a schimba Consiliului de Administratie.

Decizia vine dupa ce, initial, CNVM a obligat mai multi actionari Sibex sa isi reduca participatia la pragul legal de 5% din actiuni.

Printre actionarii companiei Sibex se numara SIF Moldova, SIF Muntenia si SIF Transilvania care detin impreuna 16% din actiuni.

Prin urmare, AGA Sibex a fost amanata pana la solutionarea contestatiilor atat in ceea ce priveste amanarea adunarii, cat si a reducerii participatiilor la 5%.

De cealalta parte, CNVM a solicitat Consiliului de Administratie Sibex sa transmita, in termen de doua zile, documentele in baza carora a fost stabilita actiunea concertata a celor cinci SIF-uri si SSIF Broker.

Printre candidatii la postul de administrator se numara Alexander Hergan si avocatul Gabriel Biris.

Cristian Sima, fostul presedinte al WBS Romania, a fost ales in anul 2011 presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bursa Sibex actionari, #CNVM actionari Sibex, #Sibex AGA actionari , #Bursa de marfuri