Zeta Petroleum vrea sa investeasca 46 mil. lei in Romania

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 16:10
1447 citiri
Zeta Petroleum vrea sa investeasca 46 mil. lei in Romania

Zeta Petroleum Limited se listeaza la Bursa Australiana si a anuntat ca vrea sa stranga fonduri de pana la 15 milioane dolari australieni (46,3 milioane lei) pentru forarea a doua sonde pe campul de gaze Bobocu, detinut 100%, pentru noi oportunitati de afaceri, precum si pentru capitalul de lucru. 

"Zeta Petroleum Limited anunta colaborarea cu Pursuit Capital, o firma din Perth specializata in consultanta pentru corporatii, in calitate de Lead Manager al unei Oferte Publice Initiale (IPO) a companiei la Bursa Australiana (ASX)", se arata intr-un comunicat emis de Zeta Petroleum citat de NewsIn.

Finalizarea acestei Oferte Publice Initiale se preconizeaza a fi completa in martie 2012.

De asemenea, Zeta Petroleum Ltd precizeaza ca Philip Crookall a fost numit Chief Operating Officer, incepand cu data de 1 octombrie 2011.

Acesta ocupase pana in prezent functia de director non-executiv al companiei.

Philip Crookall va juca un rol decisiv in conducerea viitoarei dezvoltari a campului de gaze Bobocu, a zacamantului de titei de la Jimbolia si in evaluarea noilor oportunitati, se mai arata in comunicat.

Zeta Petroleum este o companie privata de explorare si productie de petrol si gaze infiintata in 2005 si are ca sfera de interes Europa centrala si rasariteana.

In Romania, Compania detine un portofoliu de concesiuni cu potential de productie in petrol si gaze naturale si evalueaza activ noile oportunitati de extindere cu scopul cresterii nivelului de productie de hidrocarburi si, implicit, cresterea randamentului actiunilor. 

#zeta petroleum inromania, # investitii forare petrol in romania, # petrol romanesc , #Actiuni