Warren Buffett: Sectorul imobiliar, mai profitabil ca bursele

Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:06
2229 citiri
Warren Buffett: Sectorul imobiliar, mai profitabil ca bursele

Sectorul imobiliar reprezinta o investitie extrem de atractiva in momentul de fata in ceea ce priveste dividendele, considera miliardarul Warren Buffett.

Miliardarul a spus in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune CNBC, ca ar cumpara milioane de locuinte, daca ar fi practica o astfel de miscare. Astfel, daca ele ar fi cumparate la nivelul scazut de acum si pastrate suficient de mult timp, casele s-ar putea dovedi mai profitabile ca bursele, potrivit .

Asadar, el ii sfatuieste pe cumparatori sa contracteze credite pe perioada lunga, de 30 de ani si sa refinanteze cand vor scadea dobanzile.

Succesor misterios

Buffett a deschis si subiectul succesiunii la conducerea Berkshire Hathaway, motivand decizia de a nu oferi numele succesorului prin faptul ca si el a investit in multe companii, fara sa stie cine va fi urmatorul CEO.

Cu toate acestea, el mentioneaza ca succesorul sau ar putea deveni cineva care ocupa si in prezent o functie de conducere in cadrul Berkshire. Cu toate acestea, Warren Buffet spune ca persoana in cauza nu stie ca se afla in fruntea listei pentru functia de CEO.

Despre economie si afaceri

Buffett a mai spus ca economia americana s-a insanatosit si ca nu va fi lovita de majorarea pretului petrolului. El a reamintit ceea ce obisnuia sa spuna despre SUA, si anume ca este o mare greseala sa fii pesimist in ceea ce priveste evolutia acestei tari pe termen lung.

Buffett a mai precizat ca pe langa investitiile din sectorul imobiliar, in cadrul Berkshire se vor face angajari in 2012. Cu toate acestea, miliardarul nu s-ar mira daca rata somajului ar reveni la nivelul de 9% in acest an.

De asemenea, Buffett a mai precizat ca a cumparat doar un pachet mic de actiuni IBM, deoarece s-au apreciat prea repede si nu mai planuieste sa investesca in alta companie de tehnologie, exceptie facand cazurile in care este placut impresionat de management si de pretul de achizitie.

Taxe mai mari pentru bogati

In ceea ce priveste taxele, Buffett a dezmintit mitul conform caruia corporatiile ar plati taxe in valoare de 35% din profit, fapt care ar afecta competitivitatea de care se bucura tara.

In plus, miliardarul nu este de acord cu sugestia unor critici care i-au propus sa faca o donatie consistenta Trezoreriei americane, in cazul in care chiar doreste taxe mai mari pentru cei bogati.

Astfel de contributii ocazionale, nu vor rezolva problema deficitului cu care se confrunta SUA. "Cu toate acestea, este o ipocrizie sa le ceri tuturor sacrificii, mai putin celor bogati", a mai adaugat acesta.

#actiuni bursa, #actiuni IBM, #Warren Buffett bursa, #Warren Buffett taxarea bogatilor, #warren buffett berkshire hathaway, #warren buffett investitii , #Actiuni