Venituri de 1,2 miliarde dolari pentru Ericsson in trimestrul al treilea

Joi, 19 Octombrie 2006, ora 14:10
905 citiri

Compania producatoare de echipamente pentru retele mobile Ericsson a anuntat, joi, venituri de 8,8 miliarde de coroane, pe trimestrul al treilea, sub asteptari si previziuni de crestere moderata in 2007, pe principalele piete ale companiei, transmite Reuters.Analistii apreciaza ca rezultatele financiare prezentate sunt, intr-adevar, sub asteptari, dar este improbabil ca acestea sa modifice foarte mult pretul pentru o actiune.

Compania Ericsson a anuntat venituri de 8,8 miliarde de coroane suedeze (1,2 miliarde de dolari), exclusiv costurile de restructurare de 2,9 miliarde de coroane si un castig de capital de trei miliarde. Estimarile indicau venituri de noua miliarde de coroane.

Vanzarile pentru al treilea trimestru au fost de 40,8 miliarde de coroane, sub previziuni, care indicau suma de 41,8 miliarde de coroane.

Compania a declarat ca se asteapta la cresterea moderata a pietelor, anul acesta.

Directorul executiv Carl-Henric Svanberg a declarat ca pozitia pe piata a grupului a fost consolidata prin castigarea unor contracte cheie.

Reprezentantii companiei au declarat, de asemenea, ca au obtinut rezultate foarte bune si de la Sony Ericsson, unitatea pe care compania o detine impreuna cu corporatia Sony.

Al patrulea cel mai mare producator mondial de telefoane mobile a raportat, mai devreme luna aceasta, venituri de 433 de milioane de euro, dublu fata de cat fusese estimat.

NewsIn