Uniqa a afisat prime brute subscrise in crestere cu 1,4% in primul trimestru din 2008

Vineri, 29 Mai 2009, ora 13:51
912 citiri
Uniqa a afisat prime brute subscrise in crestere cu 1,4% in primul trimestru din 2008

Grupul austriac de asigurari Uniqa a afisat prime brute subscrise in crestere cu 1,4% in primul trimestru, la 1,65 miliarde euro, in ciuda conditiilor economice severe, mai ales in unele state din Europa de Est unde valutele s-au devalorizat, arata un comunicat al companiei, potrivit Newsin.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase prime brute subscrise de 1,63 miliarde euro.

De asemenea, primele din asigurari de locuinte si impotriva dezastrelor au crescut cu 6,9%, la 567 milioane euro, in perioada analizata, in timp ce primele din asigurari de viata au urcat cu 9,7%, la 413 milioane euro. Primele din asigurari de sanatate au crescut in intervalul ianuarie-martie cu 4,5%, la 245 milioane euro.

In acelasi timp, profitul net din investitii a crescut cu 86,2%, la 146 milioane euro, iar profitul consolidat s-a dublat la 28 milioane euro.

Grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era la finalul anului trecut pe pozitia a opta in clasamentul asiguratorilor din Romania, cu o cota de piata de 5,61% si prime brute subscrise de 497,5 milioane lei, potrivit datelor CSA.

Uniqa a renuntat a sfarsitul anului trecut la preluarea Astra, la care detine 27% din actiuni - pentru care a platit 10 milioane euro in 2005 -, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare. Dupa esecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa.

Capitalul social al Uniqa Asigurari, fosta Unita, a fost majorat recent cu 175 milioane lei, investitia fiind realizata de Uniqa Group.

#uniqa, # prime, # profit, # asigurari , #Actiuni