Turismul si transportul aerian, victime colaterale ale atentatelor din Bruxelles

Marti, 22 Martie 2016, ora 18:06
2672 citiri
Turismul si transportul aerian, victime colaterale ale atentatelor din Bruxelles
Foto: Wikimedia

Ecoul exploziilor din capitala Belgiei s-a facut auzit si pe bursele din intreaga lume, cu pietele de capital din Europa si Statele Unite reactionand inca de la prima ora la auzul vestii.

Actiunilor companiilor aeriene si ale operatorilor de turism au fost zguduite de neincrederea manifestata de investitori dupa sirul de explozii soldat cu zeci de morti, informeaza International Business Times.

American Airlines s-a confruntat cu un declin de 2,4 procente al pretului actiunilor, dupa ce primele informatii au indicat birourile companiei de pe aeroportul Zaventem ca fiind tinta atentatelor din capitala belgiana.

Nici Southwest Airlines, o alta companie aeriana din Statele Unite, nu a avut o zi fasta pe bursa, actiunile sale pierzand 1,8% din valoare.

Thomas Cook, unul dintre cei mai cunoscuti operatori de turism, a suferit de asemenea pierderi importante, compania britanica inregistrand o diminuare a valorii de piata de 4,7% in primele ore dupa atac.

Priceline Group si Expedia, alte doua agentii de turism, au pierdut 2,6%, respectiv 2,4% in estimarile premergatoare deschiderii tranzactiilor pe bursa americana, iar grupul hotelier francez Accor a inregistrat o scadere de 4,6%.

#atentate Bruxelles, #pierderi bursa, #actiuni companii aeriene, #efecte atentate Bruxelles , #Actiuni