Topul celor mai stabile actiuni de pe Bursa. Unde sa va plasati investitiile

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 09:13
1331 citiri
Topul celor mai stabile actiuni de pe Bursa. Unde sa va plasati investitiile

Bursa de la Bucuresti da semne tot mai evidente de oboseala dupa rally-ul puternic din primele doua luni ale anului, cand indicele BET a crescut cu peste 25%.

Investitorii se uita tot mai ingrijorati pe pietele europene, unde cresterile s-au oprit in ultimele saptamani. In plus, nu trebuie uitat nici faptul ca in perioada aprilie-iunie pietele inregistreaza in mod traditional corectii.

In acest context, investitorii incep sa se uite dupa alternative de investitii ca sa-si protejeze portofoliile. Dupa ce au obtinut castiguri de 30% sau chiar 40% pe Fondul Proprietatea, Petrom si SIF-uri, unii investitori au inceput deja sa le marcheze si sa plaseze banii in titluri "defensive".

Unde investim banii

Intrebarea este care sunt titlurile defensive de pe Bursa? In mod normal, acestea pot fi recunoscute dupa mai multe criterii. Unul ar fi sectorul de activitate. Furnizorii de utilitati, companiile farmaceutice, producatorii din industria alimentara sunt considerate investitii defensive, deoarece rezultatele lor sunt mai putin sensibile la contractiile economice.

Totusi, in acest moment indicatorii macroeconomici nu semnaleaza inca o contractie. Economia locala este pe crestere abia de un an, iar bugetele companiilor sunt in general optimiste.

In acest caz, investitorii cauta investitii defensive pe termen scurt, adica actiuni care sa reziste mai bine in cazul unor corectii pe termen scurt ale pietei, cum au fost cele din vara anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni stabile bursa, #investitii bursa, #actiuni companii bursa , #Actiuni