Titlurile UBS s-au depreciat cu 7%

Luni, 30 Martie 2009, ora 14:10
1376 citiri
Titlurile UBS s-au depreciat cu 7%

Actiunile UBS s-au depreciat luni cu 7%, in contextul in care investitorii estimeaza ca banca ar putea anunta in aceasta saptamana noi deprecieri ale activelor si disponibilizari pentru acest an, relateaza Reuters.

Cotidianul elvetian Sonntag a anuntat in weekend ca UBS ar mai putea inregistra pierderi de cel putin 2 miliarde dolari din activele nelichide si ar putea disponibiliza alte 8.000 de persoane.

UBS a refuzat sa comenteze informatiile. La ora 09.19 GMT, titlurile UBS s-au depreciat cu 7,3%, la 10,54 franci elvetieni, intr-un moment in care indicele bancar DJ Stoxx coborase cu 5,9%.

Actiunile UBS, cel mai mare grup de gestionare a averilor din lume, din punct de vedere al activelor, se depreciasera deja cu 7% in sedinta de vineri, ca urmare a intensificarii zvonurilor legate de o avertizare de profit si de pierderi in primul trimestru.

Banca, una dintre cele mai afectate de criza din Europa, a inregistrat deja pierderi de peste 49 miliarde dolari de la mijlocul anului 2007 si a disponibilizat 7.000 de persoane, in principal din divizia bancii de investitii.

Sonntag, ce a citat surse avizate, a anuntat ca UBS ar mai putea inregistra pierderi din deprecierea activelor nelichide de cel putin 2 miliarde euro.

Banca elvetiana se straduieste sa refaca reputatia puternica a marcii, dupa ce investitiile masive in active riscante din Statele Unite au determinat-o sa accepte ajutor de la guvern. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#active, #banca, #disponibilizari, #investitii, #ubs , #Actiuni