Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Titluri derivate pe actiunile FP, listate la Frankfurt

Titluri derivate pe actiunile FP, listate la Frankfurt

UniCredit Bank a lansat, la inceputul sfarsitul lunii septembrie, un instrument financiar derivat de tip warrant cu activ suport pe titlurile Fondului Proprietatea (FP) si la bursa de la Frankfurt, dupa ce in martie au fost listate instrumente similare la piata din Viena.

Instrumentele dau posesorului dreptul de a cumpara la scadenta actiuni Fondul Proprietatea, iar optiunile ajung la maturitate la 26 septembrie 2011.

Potrivit directorului general al UniCredit CAIB Securities Romania, Liviu Giugiumica, ultima tranzactie cu astfel de titluri s-a realizat saptamana trecuta la pretul de 119 euro, iar la inceputul sedintei de marti certificatele erau cotate la 117,3 euro (cumparare) si 122,07 euro (vanzare).

Un certificat vizeaza 1.000 de actiuni ale Fondului, astfel ca o actiune FP a fost cotata saptamana trecuta la 0,119 euro (circa 0,51 lei).

La inceputul lunii decembrie 2009, firma ceha de brokeraj Wood&Company a lansat primul produs derivat cu activ suport pe actiunile Fondului Proprietatea care este tranzactionat la bursa de la Viena, dupa care in martie si brokerii de la UniCredit au lansat instrumente similare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1454 ori