Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Test administrat cumparatorilor pe pietele internationale de actiuni

Test administrat cumparatorilor pe pietele internationale de actiuni

Avansul remarcabil al cumparatorilor pe bursa americana de actiuni s-a confruntat ieri cu primul test. Dupa ce luni 13 octombrie a afisat cea mai mare crestere procentuala a perioadei care a trecut din martie 1933 (11,08%, adica 936,42 puncte), ieri indicele compozit Dow Jones Industrial Average (StartradeXT: US30 Index CFD) a pierdut 76,62 puncte (-0,82%), pana la 9.310,99.

Corectia negativa a pretului petrolului a continuat saptamana trecuta - conducand vineri 10 octombrie contractul cotat la New York Mercantile Exchange, cu scadenta noiembrie 2008, la niveluri sub pragul de $80 pe baril.

Pretul futures al petrolului cotat la NYMEX cu scadenta cea mai apropiata a atins cel mai recent maxim record pe 11 iulie, la $147,27 pe baril - cotatie de la care corectia negativa notata pe parcursul ultimelor 3 luni a depasit 40%.


Cele mai importante date economice programate pentru astazi vin din Statele Unite: vanzarile cu amanuntul si preturile la nivelul producatorilor aferente lunii septembrie (ora 15:30), precum si estimarea 'Beige Book' a conditiilor economice la nivel national alcatuita de catre Rezerva Federala (ora 21:00).


Raportul de piete internationale aparut astazi pe site-ul VANGUARD contine o serie de grafice interesante care adnoteaza evolutia pe termen lung a indicelui compozit al pietei americane de actiuni Dow Jones Industrial Average precum si a pretului futures al petrolului.


Mihai Nichisoiu, Analist piete internationale, VANGUARD

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1084 ori