Safari bursier: top actiuni sud-africane

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 16:36
1227 citiri
Safari bursier: top actiuni sud-africane

Tarile BRIC - Brazilia, Rusia, India si China - domina prima pagina a marilor publicatii economice si, de cele mai multe ori, pe buna dreptate.

Cele 2,8 miliarde de oameni care traiesc in aceste state, adica 40% din populatia lumii, precum si oportunitatile de crestere in aceste economii ii fac pe investitori sa saliveze la modalitatile de crestere a afacerilor, profitand de numarul consumatorilor.

In ultimul timp, totusi, investitorii sa priveasca si catre "Continetul negru", scrie Investopedia.com.

Nu are o populatia foarte mare si nici o suprafata comparabila cu cea a tarilor de mai sus.

PIB-ul tarii africane este la un sfert din cel al Rusiei.

Insa ceea ce are este alura unei tari importante de pe un continent care abia intra in furtuna dezvoltarii rapide.

In plus, atat Brazilia, Rusia, India cat si China au legaturi economice cu Africa, pe care fiecare vrea sa le intareasca.

Populatia din partea de sud a continentului african reprezinta 20% din totalul africanilor.

Africa de Sud este considerata cea mai dezvoltata tara din aceasta regiune, bucurandu-se de stabilitate politica si fiind mai putin corupta decat vecinii sai.

Top actiuni sud-africane

Investitorii pot intra pe piata africana prin fondul de index iShares MSCI South Africa, care contine pana la 50 de holdinguri.

Pentru cei care sunt in cautarea unor pozitii individuale, pot sa urmareasca actiunile companiei de energie Sasol Ltd., cu o capitalizare bursiera de 31,6 miliarde de dolari pe New York Stock Exchange si o crestere de 51,70% in ultimul an.

Producatorul de hartie Sappi Limited are o capitalizare de 2,81 miliarde si o evolutie de +45,57%, in ultimele 52 de saptamani.

A treia cea mai mare companie miniera africana, Harmony Gold Mining, reprezinta o alta alegere viabila pentru cei care cauta extinderea catre teritoriul african.

Gold Fields Limited, fondata in 1998, are acum o capitalizare de 10,85 miliarde de dolari, pe Bursa de la New York, fiind inclusa pe lista celor mai importante actiuni din Africa de Sud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#actiuni, #africa de sud, #bursa, #bursa new york , #Actiuni