Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele Federale vs. Wall Street = 0.25%

Rezervele Federale vs. Wall Street = 0.25%
In urma cu doar cateva ore, pretul unui baril de petrol cu livrare in decembrie a depasit $96. Datele publicate ieri privind stocurile americane au notat un nou declin, la fel ca cifrele anuntate saptamana trecuta.

Rezervele Federale americane au redus ieri rata cheie a dobanzii cu 0.25% - de la 4.75% la 4.50%.

Cei mai importanti indici ai burselor americane de actiuni au notat ieri cresteri - Dow Jones Industrial Average si S&P 500 castigand 137.54 puncte (1.00%) si respectiv 42.41 puncte (1.51%).

Produsul intern brut al Statelor Unite a crescut in trimestrul al 3-lea cu 3.9%, fata de o cifra asteptata de 3.1% si o evolutie pozitiva de 3.8% inregistrata in trimestrul al 2-lea.
Produsul intern brut al Canadei a crescut in august cu 0.2%, la fel ca in luna iulie - o cifra superioara celei de 0.1% corespunzatoare asteptarilor generale. Pentru Canada, august a fost a 4-a luna consecutiva de crestere economica.

Masura conditiilor economice din zona Chicago - denumita generic 'Chicago PMI' - a notat o scadere in octombrie (49.7 versus 54.2 in septembrie), si o cifra sub 50 pentru a 3-a oara in acest an (ceea ce traditional este interpretat ca semnalul unei contractii economice).

Cheltuielile in constructii in SUA s-au majorat in septembrie cu 0.3% - propulsate in particular de proiecte imobiliare guvernamentale si de afaceri - o cifra superioara asteptarilor care se concentrau pe un declin de 0.5%.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 919 ori