Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reprezentantii Altex estimeaza o cifra de afaceri de peste 275 milioane de euro in 2007

Reprezentantii Altex estimeaza o cifra de afaceri de peste 275 milioane de euro in 2007

Presedintele executiv al Altex, Dan Ostahie, a declarat pentru ROMPRES ca estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 275 milioane de euro in anul 2007, valoare egala cu cea inregistrata pe anul 2005.

Potrivit presedintelui executiv al Altex, cifra de afaceri pe anul 2006 a atins valoarea de 220 milioane euro. 'Desi in anul 2006 a avut o evolutie dinamica in jos, 2007 va rasplati efortul celor care au muncit in 2006 pentru planul de imbunatatire a calitatii. Estimez ca cifra de afaceri a retelei Altex va ajunge la peste 275 milioane de euro in anul 2007, valoare egala cu cea inregistrata in 2005', a declarat Dan Ostahie.

Conform estimarilor sale, Altex va investi peste 20 de milioane de euro in 2007. 'Pentru anul 2007, am pregatit o crestere semnificativa a afacerii. Piata a avut un inceput bun, datorita eliminarii taxelor vamale, element peste care s-a suprapus cresterea veniturilor clientilor', a precizat Dan Ostahie.

In opinia presedintelui Altex 'taxele vamale s-au pierdut, insa, in euforia integrarii'. 'Majoritatea comerciantilor au redus preturile la produsele la care urmau sa fie eliminate taxele vamale, in luna octombrie 2006, astfel incat sa nu se confrunte cu scaderi bruste de preturi. Dupa 1 ianuarie 2007, au existat mici scaderi, dar nu semnificative. Iar boom-ul vanzarilor nu a fost de asteptat. In a doua jumatate a anului 2007, insa, va avea loc o crestere treptata a salariilor, ceea ce va incuraja vanzarile', a explicat Dan Ostahie.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantul Altex, piata electronicelor si electrocasnicelor s-a cifrat la 700-800 de milioane de euro in 2006, sub valorile raportate pe anul 2005. Cota de piata a Altex a reprezentat 25 la suta anul trecut, a adaugat Ostahie.

'In ceea ce priveste piata de IT&C, in ultimul an, segmentul institutional guvernamental a raportat o scadere, in timp ce numarul consumatorilor casnici a fost in crestere. Acest lucru se datoreaza gradului de penetrare a pietei al Internetului, aflat in crestere. Prin urmare, apetitul consumatorului clasic pentru computere a crescut'.

Dupa cresterile succesive din perioada 2003-2005 inregistrate pe piata de retail din Romania, anul 2006 a fost unul domol. Pentru Altex a fost un an de acumulari calitattive si de reorganizare pe diverse procese.

'Am pierdut in ceea ce priveste vanzarile, dar am crescut calitatea. Cresterile din 2003-2005 au atras si erori', a declarat Ostahie. In anul 2006, Altex a investit 20 de milioane de euro in expansiunea retelei, insemnand deschiderea a sase magazine Media Galaxy si 16 Altex Megastore la nivel national.

Referitor la transferul a 99 la suta din actiunile Altex detinute de Dan Ostahie catre societatea Bomenveld BV, detinuta de presedintele retelei de magazine, acesta a declarat ca 'transferul a fost efectuat din nevoia de sustinere a cresterii afacerii, fapt care ne-a dus cu gandul la a reorganizarea acestui holding. Astfel, Altex poate sa dezvolte business in alte tari. Avem in plan deocamdata Bulgaria, Serbia si Republica Moldova'.

'Nu excludem listarea Altex la Bursa de Valori Bucuresti in perioada 2008-2009. Trecerea actiunilor Altex la Bomenveld este si o parte integrata in vederea listarii la Bursa'. In contextul sustinerii unei campanii de crestere a calitatii, Dan Ostahie a afirmat ca, in privinta reducerii perioadei necesare reparatiilor produselor in unitatile de service pentru produsele vandute de Altex, tot ceea ce poate fi facut este sa sa puna presiuni pe furnizor. 'Noi suntem intermediari. Suntem o veriga in intregul proces realizat intre furnizor si client'. Potrivit declaratiilor presedintelui Altex, piata romaneasca de retail este o piata de replacement (de inlocuire a produselor deja achizitionate).

'Ne indreptam catre o piata de replacement accelerat, determinata de cresterea veniturilor, de reducerea preturilor, de evolutia tehnologiei si de constructia de locuinte, precum si de o crestere a apetitului clientului pentru creditare'.

In ceea ce priveste taxa verde, conform careia cumparatorul de echipamente IT sau electronice trebuie sa plateasca, incepand cu aprilie 2007, pe langa pretul aparatului si TVA, si o suma pentru reciclarea deseurilor electronice, Dan Ostahie a precizat ca 'din punctul de vedere al nevoii de reciclare, aceasta taxa trebuie sa existe, dar trebuie organizata prin metode realiste atat in ceea ce priveste colectarea, depozitarea si recuperarea, pentru a nu determina costuri suplimentare ale produselor'.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 924 ori