Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prudential ia o parte din actiunile AIG

Prudential ia o parte din actiunile AIG

Prudential, a doua firma de asigurari de viata din Marea Britanie, curteaza unele dintre cele mai mari fonduri de investitii suverane, pentru a contribui partial la finantarea unei oferte pentru parte din actiunile AIG, potrivit editiei online a Daily Telegraph. Mark Tucker, directorul executiv al Prudential, a numit banca de investitii Credit Suisse la conducerea negocierilor cu posibilii investitori si pentru consiliere in ceea ce priveste rolul sau in licitatia pentru actiuni ale celui mai mare grup de asigurari din lume, American International Group. Prudential, care a asistat saptamana trecuta la o depreciere a titlurilor sale pe piata de capital, pentru ca investitorii sunt ingrijorati ca segmentul asigurarilor de viata ar putea deveni urmatoarea victima a crizei financiare mondiale, va incerca marti sa calmeze jucatorii de pe piete ca are o pozitie stabila.


Tucker va spune ca Prudential nu are nevoie sa isi majoreze capitalul din alte motive decat cele referitoare la finantarea partiala a unei oferte pentru actiuni AIG. Compania de asigurari este interesata mai ales de operatiunile din Asia ale AIG, cu exceptia Japoniei, care valoreaza miliarde de lire sterline. Activele sunt vandute dupa nationalizarea de urgenta a AIG, pentru 85 miliarde dolari, de catre guvernul american.


Negocierile ar putea insemna ca un nou investitor ar putea prelua pana la 20% din actiunile Prudential.


Volatilitatea pietei de capital inseamna ca este improbabil ca Prudential sa faca o emisiune de titluri pentru finantarea unei oferte pentru actiuni ale AIG, iar renuntarea la unele active nu este luata in calcul in aceasta etapa a negocierilor, mai scrie publicatia britanica. Prudential va afisa saptamana aceasta vanzari solide din afacerile noi, in pofida unei temperari a eficientei operatiunilor sale asiatice si va arata ca dispune de capital mult peste nivelul de 1 miliard lire sterline despre care vorbeau recent analistii financiari.

Compania de asigurari va mai arata ca expunerea sa totala la firmele americane falimentare ca Fannie Mae si Lehman Brothers nu depaseste 200 milioane lire sterline.


Reprezentantii Prudential au refuzat sa comenteze, scrie publicatia britanica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2554 ori