Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia - 17 Martie 2009

Marti, 17 Martie 2009, ora 10:13
888 citiri
Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia - 17 Martie 2009

Pretul petrolului a scazut marti in schimburile electronice din Asia, dupa ce piata a continuat sa reactioneze la decizia Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol, care a decis sa mentina nivelul actual al productiei, in cadrul intrunirii de duminica, de la Viena, relateaza AFP.

In schimburile matinale, titeiul 'light sweet crude' cu livrare in aprilie s-a ieftinit cu 32 centi, la 47,03 dolari/baril, in timp ce titeiul Brent, din Marea Nordului, s-a ieftinit cu 56 centi, la 45,90 dolari/baril.

Luni, petrolul s-a scumpit la bursa din New York, pe fondul optimismului de pe pietele bursiere, in ciuda deciziei OPEC. Pe piata New York Mercantile Exchange (Nymex), titeiul a light sweet crude, cu livare in aprilie, s-a scumpit cu 1,10 dolari/baril, fata de nivelul atins la inchiderea sedintei de vineri.

In cadrul intrunirii OPEC de duminica, de la Viena, organizatia a decis sa mentina productia, dar a promis ca va implementa ultima reducere a productiei mai strict si va analiza evolutia actiunii la intrunirea din mai. 

#opec, #petrol, #titei , #Actiuni