Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul de oferta la Transelectrica, la 15,7 lei/titlu pentru micii investitori

Pretul de oferta la Transelectrica, la 15,7 lei/titlu pentru micii investitori


Pretul de oferta pentru pachetul de 15% din actiunile Transelectrica a fost stabilit la 15,71 lei pe titlu pentru transa alocata micilor investitori si la 14,9 lei pentru actiunile alocate marilor investitori, a anuntat consortiul care a intermediat oferta.

Oferta publica, derulata in perioada 14 - 27 martie, a fost suprasubscrisa la 145,45% pe transa investitorilor mari, respectiv la 279,22% pe transa investitorilor mici.

Pretul de oferta a fost stabilit la 29 martie, la doua zile dupa inchiderea ofertei.

Procesul a fost intermediat de sindicatul format din Banca Comerciala Romana, Intercapital Invest si Swiss Capital.

Conform mecanismului aprobat prin prospectul de oferta, actiunile au fost alocate la un pret care a asigurat maximizarea numarului de actiuni vandute.

"Toate subscrierile efectuate la un pret mai mare decat pretul de oferta au fost satisfacute integral, actiunile ramase au fost alocate cererilor de subscriere efectuate la un pret egal cu cel de oferta dupa principiul pro-rata, folosind algoritmul Bursei de Valori Bucuresti, iar subscrierile efectuate la un pret mai mic decat pretul de oferta nu au primit alocari", au anuntat reprezentantii sindicatului.

Guvernul si-a asumat in fata FMI vanzarea pe bursa a unui pachet suplimentar de 15% din actiunile Transelectrica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 992 ori