Pietele asiatice au urcat miercuri, insa euro se afla in scadere

Miercuri, 17 August 2011, ora 11:02
1212 citiri
Pietele asiatice au urcat miercuri, insa euro se afla in scadere

Bursa de la Tokyo a inchis miercuri in scadere, insa bursele asiatice in ansamblu au evoluat pozitiv, in timp ce moneda euro s-a clatinat dupa deznodamantul dezamagitor al discutiilor dintre liderii Frantei si Germaniei privind criza datoriilor de stat, transmite Mediafax.

Actiunile din sectorul electronicelor s-au depreciat puternic dupa ce producatorul de computere Dell si-a redus prognoza privind vanzarile din 2012, transmitand un semnal profund pesimist pentru cererea globala si pentru intreaga industrie a inaltei tehnologii. Titlurile producatorilor de electronice au cazut puternic la Tokyo, Seoul si Taipei.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 1%, dupa ce actiunile Sony s-au depreciat cu 2,7% in urma reducerii pretului consolei de jocuri video Playstation 3, masura menita sa revigoreze vanzarile companiei.

In Coreea de Sud, LG Electronics a piedut 4,5% pe bursa desi indicele KOSPI a urcat cu 1,1%.

Indicele MSCI al pietelor din regiunea Asia-Pacific a urcat cu 0,9%, datorita evolutiei pozitive din Coreea de Sud, Australia si Thailanda.

Moneda euro a scazut la 1,4407 dolari/euro, dupa ce a atins marti un maxim de 1,4470 dolari/euro, traderii anticipand noi deprecieri odata cu deschiderea pietelor din Europa.

Dolarul a evoluat in stagnare in raport cu un cos de valute de referinta.

Aurul, un activ atractiv pentru multi investitori ca refugiu in perioade de criza, continua sa se mentina la niveluri ridicate. Pretul aurului a stagnat miercuri la 1,784 dolari pe uncie, aproape de maximul istoric de peste 1.800 dolari pe uncie atins saptamana trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse asiatice, #piete bursiere, #moneda euro, #criza datorii stat , #Actiuni