Perioada de subscriere pentru majorarea capitalului social al Sibex incepe azi

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 13:35
1158 citiri
Perioada de subscriere pentru majorarea capitalului social al Sibex incepe azi

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex) informeaza ca miercuri incepe perioada de subscriere a actiunilor nou emise pentru majorarea capitalului social al societatii hotarata de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din 22 iulie, relateaza NewsIn.

Actionarii societatii au dreptul ca in 30 de zile calendaristice sa subscrie actiunile nou emise (una la doua detinute). Subscrierea va putea fi exercitata intre 6 octombrie - 4 noiembrie 2010.

Anterior, in perioada 1-30 septembrie s-a derulat perioada de tranzactionare a drepturilor de preferinta Sibex, fiind tranzactionate 3,79 milioane drepturi din totalul de 22.602.720.

Astfel, cei care au achizitionat drepturile de preferinta SBX vor putea subscrie 1,9 milioane de actiuni, reprezentand 8,5% din capitalul social existent si 5,6% din capitalul social de la finalul majorarii.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu deruleaza o majorare de capital cu suma de 11.301.360 lei (de la 22.602.720 lei la 33.904.080 lei), prin emisiunea unui numar de 11.301.360 actiuni noi cu o valoare nominala de 1 leu/actiune, in schimbul aportului in numerar al actionarilor.

"Dupa ce tranzactionarea drepturilor de preferinta le-a oferit investitorilor Sibex lipsiti de fonduri pentru participarea la majorarea capitalului social oportunitatea de a valorifica in bani drepturile de preferinta, speram ca, in perioada urmatoare, interesul pentru subscriere sa fie unul bun, astfel incat atat cei care au achizitionat drepturi, cat si cei care le-au pastrat, sa subscrie intr-un procent semnificativ la majorarea capitalului social", a declarat presedintele Bursei din Sibiu, Teodor Ancuta.

Actionarii indreptatiti care isi vor exercita dreptul de preferinta la subscriere vor avea obligatia sa achite integral valoarea actiunilor subscrise si sa faca dovada prin remiterea unei copii a documentului justificativ odata cu transmiterea formularului de subscriere catre Bursa din Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#majorare, #capital, #sibex, #actiuni , #Actiuni