Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patriciu a raportat pierderi de 68 mil. euro la Rompetrol Rafinare

Patriciu a raportat pierderi de 68 mil. euro la Rompetrol Rafinare

Dinu Patriciu a inregistrat pierderi de aproape 70 de milioane de euro de la compania Rompetrol Rafinare (RRC), din cauza ieftinirii carburantilor si deprecierii leului, pierderea fiind de 8 ori mai mare decat in perioada similara din 2008.

Rompetrol Rafinare a raportat in primul trimestru pierderi de 291,9 mil. lei (68,5 mil. euro), de 8 ori mai mari decat in perioada similara a anului trecut, potrivit situatiilor financiare transmise joi Bursei de Valori Bucuresti.

In aceeasi perioada, cifra de afaceri a scazut cu 26%, la 1,428 miliarde de lei (335 milioane de euro) si cea mai mare parte a pierderilor ar putea reprezenta insa diferente nefavorabile de curs valutar.


Rezultatul negativ a fost cauzat in principal de pierderile financiare, de circa 268 mil. lei, in conditiile in care compania a inregistrat la capitolul "alte cheltuieli financiare" circa 454 mil. lei, fara a explica insa ce reprezinta acestea.


Pe Bursa, actiunile Rompetrol Rafinare au scazut ieri cu 8%, la 0,0325 lei, capitalizarea companiei ajungand la 164 mil. euro.


Titlurile Rompetrol Well Services au pierdut 9,3%, valoarea de piata a companiei fiind de 22 mil. euro.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1450 ori