Panica bursiera loveste din nou. Investitorii asteapta o solutie

Luni, 22 August 2011, ora 11:21
1040 citiri
Panica bursiera loveste din nou. Investitorii asteapta o solutie

Investitorii care spera ca saptamana aceasta va avea o alta turnura, vor fi dezamagiti, sustine CNN. Agentia de evaluare S&P a inregistrat cea mai mare pierdere, din ultimele patru saptamani, incepand cu luna martie 2009. Intre timp, investitiile considerate "sigure", precum aurul sau certificatele de trezorerie, au inregistrat cresteri spectaculoase. Aurul a depasit record dupa record, in fiecare zi.

In aceasta saptamana, va fi „liniste”, cel putin din punct de vedere al evenimentelor economice programate, dar investitorii se asteapta ca SUA sa intre intr-o noua recesiune iar criza financiara din Europa sa isi puna amprenta asupra tranzactionarii.

Marele eveniment pentru investitori va avea loc vineri, cand presedintele Rezervei Federale, Ben Bernake, va tine discursul principal, la retragerea anuala de la Kansas City.

Bernake se confrunta cu o piata in declin, plina de turbulente si caracterizata de volatilitate, la care se adauga temerile investitorilor ca economia SUA se indreapta intr-o recesiune economica. In  aceeasi situatie se afla, cu un an in urma, cand Bernake si-a facut aparitita, pentru prima data, la acest eveniment.

La acea vreme, presedintele Fed a incurajat investitorii prin ridicarea posibilitatii ca FED sa faca o noua runda de relaxare cantitativa. Banca Centrala a luat aceasta decizie cateva luni mai tarziu.

Investitorii nu sunt siguri la ce sa se astepte din partea lui Bernake, vineri. Unii sunt de parere ca va aduce din nou in discutie posibilitatea unei a treia runde de relaxari cantitative, numite tehnic QE3.

Altii apreciaza ca Bernake va „rezona”  cu declaratiile Bancii Centrale, cand Fed a precizat ca intentioneaza sa mentina marjele de dobanda aproape de zero, pentru cel putin doi ani.

Oricum ar fi, investitorii spera sa vada masuri clare, din partea sefului Fed.

„Ceea ce ingrijoreaza pietele este faptul ca nu se pot face prea multe lucruri de catre Fed sau de catre politicieni”, sustine Rob Lutts, seful departamentului de investitii din cadrul Cabot Money Management.

„Toate trei, Casa Alba, Trezoreria SUA si Congresul, sunt intr-o problema mai grava decat orice pana acum”, adauga el.

Situatia financiara din Europa este un dezastru, care se inrautateste, puncteaza CNN.

Wall Street nu are deloc incredere ca politicienii vor fi in stare sa le repare. Aceste temeri s-au imprastiat in regiune, in special in sectorul bancar, unde zvonurile potrivit carora bancile europene au probleme in gestionarea activelor. Cei mai multi apreciaza ca intrarea in incapacitate de plata este inevitabila.

Pietele majore din Europa au inregistrat pierderi cuprinse intre 5% si 8%, saptamana trecuta. declinul din Europa a declansat joi tendinta de vanzare a investitorilor americani, iar indicele Dow Jones a pierd 400 de puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitori actiuni, #panica bursa actiuni , #Actiuni