Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim isi va putea plati datoria catre AVAS in actiuni

Oltchim isi va putea plati datoria catre AVAS in actiuni


Comisia Europeana a avizat conversia in actiuni a datoriei pe care Oltchim o are catre AVAS, dupa ce a decis ca masura nu reprezinta un ajutor de stat.

"Comisia Europeana a decis urmatoarele: inchiderea procedurii oficiale de investigare in ceea ce priveste garantia de stat notificata in favoarea Oltchim, in conditiile retragerii notificarii de catre Romania; masura conversiei in actiuni, astfel dupa cum a fost notificata de autoritatile romane, nu constituie ajutor de stat", se arata in raportul transmis catre Bursa de Valori Bucuresti.

Totodata, Comisia Europeana reafirma ca aceasta concluzie se bazeaza pe intentia ferma a Guvernului de a vinde in intregime pachetul de actiuni pe care il detine la Oltchim.

"In aceasta informare se face precizarea ca, pana in prezent, Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie nu le-a fost comunicata o decizie oficiala, semnata de reprezentantii Comisiei Europene, in sensul celor anterior mentionate", mai spun reprezentantii Oltchim.

Actiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzactionare vineri dimineata, in asteptarea acestui anunt.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1053 ori