Oltchim isi va putea plati datoria catre AVAS in actiuni

Vineri, 09 Martie 2012, ora 18:16
1387 citiri
Oltchim isi va putea plati datoria catre AVAS in actiuni

Comisia Europeana a avizat conversia in actiuni a datoriei pe care Oltchim o are catre AVAS, dupa ce a decis ca masura nu reprezinta un ajutor de stat.

"Comisia Europeana a decis urmatoarele: inchiderea procedurii oficiale de investigare in ceea ce priveste garantia de stat notificata in favoarea Oltchim, in conditiile retragerii notificarii de catre Romania; masura conversiei in actiuni, astfel dupa cum a fost notificata de autoritatile romane, nu constituie ajutor de stat", se arata in raportul transmis catre Bursa de Valori Bucuresti.

Totodata, Comisia Europeana reafirma ca aceasta concluzie se bazeaza pe intentia ferma a Guvernului de a vinde in intregime pachetul de actiuni pe care il detine la Oltchim.

"In aceasta informare se face precizarea ca, pana in prezent, Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie nu le-a fost comunicata o decizie oficiala, semnata de reprezentantii Comisiei Europene, in sensul celor anterior mentionate", mai spun reprezentantii Oltchim.

Actiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzactionare vineri dimineata, in asteptarea acestui anunt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni Oltchin, #ajutor AVAS, #conversie actiuni Oltchim datorie AVAS, #CE actiuni Oltchim , #Actiuni