Municipalitatea bucuresteana risca sa piarda actiunile de la REBU

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 12:01
1049 citiri
Municipalitatea bucuresteana risca sa piarda actiunile de la REBU

Daca nu va gasi 37,95 milioane lei, municipalitatea, mai exact Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), risca sa piarda actiunile care le detine la societatea de salubrizare REBU, aflate sub sechestru, se arata intr-un document al primariei.

La 11 noiembrie, un executor judecatoresc a executat actiunile la cererea a trei creditori. Avocatul creditorilor a cerut numirea unor evaluatori care sa estimeze valoarea actiunilor aflate sub sechestru, in vederea scoaterii lor la vanzare prin licitatie publica.

Cei trei creditori, Tanase Ioan, Tanase Stefan si Manea Stefania, au castigat un proces de retrocedare cu muncipalitatea, iar instanta a stabilit ca edilii trebuie sa le dea acestora 37,95 milioane lei. Pentru recuperarea sumei, creditorii au cerut sechestru asupra unui bun ce apartine municipalitatii si s-au oprit asupra actiunilor detinute de CGMB la REBU.

"Procesul a fost unul ciudat, pentru ca primaria, practic, nu s-a aparat. Cel mai ciudat este faptul ca acesti creditori, din toate bunurile detinute de primarie, s-au oprit asupra actiunilor de la REBU. Asta ar arata ca in spatele lor se afla persoane interesate in afacerea de salubrizare", au declarat, pentru NewsIn, surse municipale.

La 11 octombrie, avocatul creditorilor a cerut o intalnire cu reprezentanti ai CGMB, dar din randul acestora nu s-a prezentat nimeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #municipalitate, #primarie, #rebu , #Actiuni