Listarea Electrica incepe luni. Investitorii pot cumpara actiuni pana pe 25 iunie

Luni, 16 Iunie 2014, ora 10:17
2159 citiri
Listarea Electrica incepe luni. Investitorii pot cumpara actiuni pana pe 25 iunie

Oferta publica de vanzare a 51% din actiunile Electrica incepe luni 16 iunie si se incheie pe 25 iunie.

Prin aceasta oferta publica, actionarul majoritar al companiei, Ministerul Economiei prin Departamentul pentru Energie, vinde 177.188.744 actiuni sub forma de actiuni si/sau GDR, reprezentand 105% din actiunile emise anterior inregistrarii majorarii de capital si 51,2% din capitalul social ulterior inregistrarii majorarii de bapital. Unui GDR ii corespund 4 actiuni oferite.

Oferta este structurata pe trei transe: transa investitorilor mici, transa investitorilor mari si transa investitorilor institutionali.

Limita de pret pentru listarea Electrica este de minimum 11 lei/actiune, iar maximul de listare se ridica la 13,5 lei/actiune.

Administratorii ofertei sunt Raiffeisen Bank SA, BRD Groupe Societe Generale si Swiss Capital (in calitate de grup de distributie), precum si Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank SA si Societe Generale Corporate and Investment Banking (in calitate de coordonatori globali si manageri internationali).

"IPO-ul Electrica are sansa de a fi unul dintre cele mai valoroase evenimente de piata de capital din Europa Centrala si de Est in 2014. Romania isi continua drumul catre o infrastructura a pietei de capital cu drepturi depline, cu o reforma a reglementarilor si practicilor de piata in desfasurare. Piata de capital este o parte esentiala a economiei nationale si a proceselor de privatizare derulate prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, imbunatatindu-se astfel perspectivele Romaniei de a deveni un leader de crestere in regiune", a delcarat Ludwik Sobolewski, directorul general BVB.

#oferta publica Electrica, #vanzare actiuni Electrica, #listare bursa Electrica , #Actiuni