Iti place riscul? Vezi cum poti deveni milionar de pe urma crizei din Grecia

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 08:19
2703 citiri
Iti place riscul? Vezi cum poti deveni milionar de pe urma crizei din Grecia

Daca esti unul dintre investitorii care adora riscul, poti face bani usor de pe urma crizei din Grecia. Bursele europene au in aceste zile un potential de crestere speculativ pe fondul temerilor din zona euro legate de planul liderilor europeni de a rezolva criza datoriilor suverane.

Speculatiile isi vor pierde din putere pe masura ce planul liderilor europeni va prinde contur si vor fi cunoscute din ce in ce mai multe detalii.

Intre timp, investitorii abili pot profita.

Cumpararea activelor financiare elene nu este lipsita de riscuri. Iata care sunt strategiile pe care investitorii ar putea sa le adopte in perioada imediat urmatoare.

1. O strategie de risc ridicat

Cumpara din datoria publica a Greciei. Singura problema ar fi faptul ca investitorii mici nu pot cumpara cu usurinta datoriile Greciei, fiindca ori nu au acces la aceasta piata, ori necesita investitii minime de 100.000 de dolari, potrivit Forbes.

Intereseaza-te si vezi exact cu cat se vand datoriile grecesti cu maturitate de 5 sau 10 ani. In cazul in care Grecia isi onoreaza datoria, castigul tau poate ajunge chiar si la 50%.

2. Strategia de risc moderat

Cumpara un ETF care investeste pe Bursa din Atena ca ALPHA FTSE Athex 20 si NBGAM Athex. Din pacate, astfel de fonduri s-ar putea sa nu fie usor accesibile micilor investitori.

O alta metoda de imbogatire ar fi sa pariezi pe evolutia CDS-urilor, garantii impotriva riscului de faliment. Pentru a castiga, trebuie doar sa stii cand sa intri in cursa si sa profiti de pretul CDS-urilor.

3. O strategie de risc scazut

Cumpara actiuni ale companiilor grecesti, cu o pozitie dominanta in lume, lideri ai industriei, cum ar fi companiile maritime grecesti.

De exemplu, Diana Shipping, un lider in domeniul transportului maritim, cu un profit operational de aproape 50%, 373 de milioane de euro in numerar si beneficiar major al economiei chinezesti.

De asemenea, specialistii de pe piata de capital recomanda Navios Maritime Partners, o companie de transport maritima cu o marja de profit de 30%, care acorda dividende de 10,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit investitii criza Grecia, #profit bursa Grecia, #profit titluri stat Grecia , #Actiuni