Investitorii mizeaza pe titlurile companiilor farmaceutice, in contextul gripei porcine

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 11:55
973 citiri
Investitorii mizeaza pe titlurile companiilor farmaceutice, in contextul gripei porcine

Riscurile unei pandemii de gripa porcina au alimentat temerile la nivel mondial, insa au dus si la cresterea cifrei de afaceri a unor companii, cum ar fi cele care produc masti si manusi sterile, scrie AFP.

Astfel, unele dintre titlurile care s-au scumpit puternic in ultimele zile au fost cele ale grupului farmaceutic elvetian Roche, care s-au apreciat cu 1,38%, la 146,50 franci, in contextul unor posibile cresteri ale vanzarilor pentru vaccinul Tamiflu, recomandat impotriva gripei porcine.

Si daca titlurile GlaxoSmithKline, care produce medicamentul antigripal Relenza, s-au depreciat cu 1,41%, la 1.048 pence pe piata de la Londra, cele ale Top Glove, ce produce manusi chirurgicale, au urcat luni cu 12%.

De asemenea, actiunile companiei Latexx s-au apreciat luni cu 8,8%. La New York Stock Exchange, titlurile producatorului de masti si manusi sterile Alpha Pro Tech s-au depreciat cu 2,7%, la 1,74 dolari/titlu, dar incheiasera ultima sedinta in urcare cu 30%.

De asemenea, titlurile lantului de farmacii CVS Caremark si Walgreen se apreciasera cu 2,91%, respectiv 2,56%.

La bursa din Australia, titlurile companiei farmaceutice Rockeby Biomed, care vinde un test rapid prin care se identifica gripa porcina, s-au apreciat marti cu 78%.

In China, atentia investitorilor s-a indreptat inspre titlurile din sectorul farmaceutic si cel al produselor pentru animale, iar titlurile China Animal Husbandry Industry s-au apreciat luni cu 10%.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat 79 de cazuri de infectare cu virusul gripei porcine, despre care afirma ca s-a raspandit pornind din Mexic spre Statele Unite, Canada, Noua Zeelanda si Europa, provocand temeri de pandemie.

In Mexic, aproape 160 de persoane ar fi murit din cauza gripei porcine, desi pana in prezent doar sapte decese au fost confirmate ca fiind cauzate de virus. Insa autoritatile suspecteaza ca peste 1.600 de persoane din toata lumea sunt infectate. 

#investitori, # companii, # actiuni , #Actiuni