Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Indicii bursiere pe crestere. Care sunt consecintele?

Indicii bursiere pe crestere. Care sunt consecintele?


Indicicii bursieri pot fi un util instrument de masurare a situatiei economice. Graficele principalilor indici bursieri dau din nou semnale privind intrarea pietelor pe un trend pozitiv chiar daca situatia Greciei continua sa tina in sah investitorii.

Bursa de la Bucuresti are deja o crestere de 9% pe indicele BET si de 14% pe indicele BET-FI de la inceputul anului.

Graficul indicelui BET-FI a depasit graficul mediei sale mobile din ultimele 200 de sedinte, acesta fiind in mod traditional un semnal de schimbare a tendintei intr-una de crestere pe termen mediu si lung, insa analistii sustin ca investitorii ar trebui sa mai astepte o perioada ca semnalul sa se confirme.

Media mobila la 200 de zile este unul dintre cei mai simpli, dar si cei mai puternici indicatori tehnici pe care investitorii pe termen mediu si lung ii au la indemana.

Acestea ofera indicii cu privire la momentele in care acestia ar trebui sa vanda sau sa cumpere actiuni fara sa sufere pierderi prea mari in portofoliu, dar nici sa riste sa ramana prea mult timp pe margine.

Cine urmarea indicatorul in toamna anului 2007 spre exemplu si ar fi vandut cand acesta a semnalat inceperea unui trend descedent de durata, cand indicele si-a intersectat in jos media, ar fi evitat cele mai mari pierderi din istoria bursei, de 70% intr-un singur an pe indicele BET si de 84% pe indicele BET-FI.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1315 ori