Indicii bursiere pe crestere. Care sunt consecintele?

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 10:59
1423 citiri
Indicii bursiere pe crestere. Care sunt consecintele?

Indicicii bursieri pot fi un util instrument de masurare a situatiei economice. Graficele principalilor indici bursieri dau din nou semnale privind intrarea pietelor pe un trend pozitiv chiar daca situatia Greciei continua sa tina in sah investitorii.

Bursa de la Bucuresti are deja o crestere de 9% pe indicele BET si de 14% pe indicele BET-FI de la inceputul anului.

Graficul indicelui BET-FI a depasit graficul mediei sale mobile din ultimele 200 de sedinte, acesta fiind in mod traditional un semnal de schimbare a tendintei intr-una de crestere pe termen mediu si lung, insa analistii sustin ca investitorii ar trebui sa mai astepte o perioada ca semnalul sa se confirme.

Media mobila la 200 de zile este unul dintre cei mai simpli, dar si cei mai puternici indicatori tehnici pe care investitorii pe termen mediu si lung ii au la indemana.

Acestea ofera indicii cu privire la momentele in care acestia ar trebui sa vanda sau sa cumpere actiuni fara sa sufere pierderi prea mari in portofoliu, dar nici sa riste sa ramana prea mult timp pe margine.

Cine urmarea indicatorul in toamna anului 2007 spre exemplu si ar fi vandut cand acesta a semnalat inceperea unui trend descedent de durata, cand indicele si-a intersectat in jos media, ar fi evitat cele mai mari pierderi din istoria bursei, de 70% intr-un singur an pe indicele BET si de 84% pe indicele BET-FI.

#indici bursieri BVB, #grafic indici bursieri BVB, #Bursa de la Bucuresti indici bursieri, #indicele BET BVB, #indicele BET FI BVB , #Actiuni