Guvernul vrea de doua ori mai multe dividende de la FP

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 09:44
1328 citiri
Guvernul vrea de doua ori mai multe dividende de la FP

Ministerul Finantelor Publice a solicitat distribuirea unui dividend la Fondul Proprietatea (FP) dublu fata de propunerea Franklin Templeton, astfel ca va incasa, cel mai probabil, circa 160 de milioane lei (39 milioane euro), intrucat detine cele mai multe voturi in AGA programata la 27 aprilie, precizeaza Mediafax.

"Ca urmare a solicitarii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Franklin Templeton Investment Management, in calitate de administrator unic si societate de administrare a investitiilor Fondului Proprietatea, prin prezenta, precizeaza ca introducerea de noi puncte pe ordinea de zi a convocatorului Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Fondului Proprietatea programa pentru data de 27 aprilie a fost solicitata de catre actionarul semnificativ statul roman, reprezentat legal de Ministerul Finantelor Publice", se arata intr-un raport FP transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Fondul a anuntat saptamana trecuta ca un actionar care detine peste 5% din titluri a solicitat introducerea pe ordinea de zi a AGA a trei noi puncte prin care s-a propus acordarea unui dividend de 0,03141 lei/actiune, revocarea Monicai Maurer-George si aprobarea datei de 10 mai 2011 ca "data de inregistrare", in loc de 16 mai, propunerea Franklin Templeton.

FP nu a anuntat atunci identitatea actionarului respectiv. Statul detine prin Ministerul Finantelor 36,79% din titlurile Fondului.

Reprezentantii MFP nu au dorit sa comenteze la acea data daca propunerea vine din partea statului.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis miercuri o decizie prin care companiile listate pe o piata reglementata trebuie sa anunte identitatea si participatia fiecarui actionar la cererea caruia au fost introduse noi puncte pe ordinea de zi a AGA.

Dividendul propus de Ministerul Finantelor este dublu fata de propunerea administratorului Franklin Templeton, de 0,01569 lei/titlu. Daca solicitarea statului va fi aprobata, FP va acorda dividende in valoare cumulata de 432,7 milioane lei, respectiv 95% din profitul net preliminat inregistrat anul trecut, de 456,2 milioane lei (108,3 milioane euro).

Franklin Templeton a propus actionarilor FP sa distribuie 47% din castigul de anul trecut.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #fond proprietatea, #franklin templeton , #Actiuni