General Motors isi vinde actiunile detinute la Isuzu Motors

Marti, 11 Aprilie 2006, ora 13:38
907 citiri

Grupul auto american General Motors Corp. a anuntat ca va vinde participatia de 7,9 procente din actiunile constructorului japonez de autocamioane Isuzu Motors Ltd. catre doi dealeri niponi si o banca.GM a precizat ca discuta cu dealerii Mitsubishi Corp. si Itochu Corp. precum si cu Mizuho Corporate Bank despre vanzarea actiunilor sale la Isuzu, insa a tinut sa sublinieze ca va continua sa colaboreze cu constructorul auto japonez. GM nu a oferit alte detalii, insa analistii estimeaza ca cele aproximativ 90 de milioane de actiuni pe care gigantul american le detine la Isuzu costa in jur de 38 miliarde yeni (319 milioane dolari).

GM a infiintat o alianta cu Isuzu in anul 1971 si la un moment dat detinea aproximativ 49 la suta din actiunile producatorului japonez de camioane.

In urma cu aproximativ cinci ani firma japoneza a trecut printr-o perioada dificila si a demarat un amplu program de restructurare in 2001 si 2002, pentru a redeveni profitabila in 2004. In prezent GM detine aproximativ opt procente din Isuzu.

Bloombiz.ro

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.