Gabriel Resources a finalizat vanzarea directa si oferta publica

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 16:31
1554 citiri
Gabriel Resources a finalizat vanzarea directa si oferta publica

Gabriel Resources Ltd., actionarul majoritar al Rosia Montana Gold Corporation, anunta finalizarea vanzarii directe si a ofertei publice anuntate anterior, la o valoare bruta de aproximativ 117 milioane dolari canadieni (peste 103 milioane dolari SUA), a anuntat, miercuri, compania, potrivit Newsin.

"In baza ofertei publice, Societatea a vandut 29.785.000 de actiuni ordinare, ce au inclus optiunea de suprasubscriere, la pretul de 2,25 dolari pentru fiecare actiune ordinara, catre un sindicat de brokeri de investitii condus de Cormark Securities Inc. si RBC Capital Markets, si incluzand Canaccord Capital Corporation, la valoarea bruta totala de 67.016.250 dolari. Toate sumele exprimate in dolari se refera la dolari canadieni", se arata in comunicatul Gabriel Resources.

In urma vanzarii directe, fiecare dintre societatile Electrum Strategic Holdings LLC si Paulson & Co. Inc., doi dintre actionarii semnificativi ai Gabriel Resources, au achizitionat 10.601.239 si respectiv 11.420.000 de actiuni ordinare, la pretul de 2.25 dolari pentru fiecare actiune ordinara, in valoare bruta totala de 49.547.787 dolari.

In urma implementarii tranzactiilor, atat Electrum cat si Paulson isi vor fi marit participarea la 19.99% din capitalul social emis al Gabriel Resources.

Aceasta intentioneaza sa utilizeze venitul net rezultat din oferta publica si din vanzarea directa pentru dezvoltarea proiectului aurifer Rosia Montana, detinut in proportie de 80%.

De asemena, in comunicat se precizeaza ca actiunile ordinare achizitionate de catre Electrum au fost achizitionate de la Gabriel Resources in scop investitional, iar Electrum si/sau una sau mai multe din societatile sale afiliate ar putea, in functie de conditiile pietei si alte conditii, sa-si mareasca sau sa-si reduca detinerile ultime de actiuni ordinare sau de altfel de titluri de participare emise de Gabriel, fie prin operatiuni pe piata libera, fie in baza unor intelegeri private negociate bilateral, sau in alta maniera.

Gabriel Resources este o societate canadiana de resurse naturale angajata, in prezent, in explorarea si dezvoltarea resurselor minerale in Romania, fiind in prezent implicata in dezvoltarea proiectului aurifer Rosia Montana.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1999, in judetul Alba, in care actionari sunt compania miniera de stat Minvest Deva, cu 19,3%, Gabriel Resources, cu 80% si alti actionari minoritari, cu 0,7%.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #capital, #detinere, #montana, #pret, #rosia , #Actiuni