Fondul Proprietatea vrea sa atraga investitori pentru actiunile acestuia

Joi, 16 Martie 2006, ora 04:00
881 citiri

Potrivit presedintelui consiliului de supraveghere a Fondul Proprietatea, Nicolae Ivan Fondul desfasoara o campanie de promovare la nivel international.Reprezentanti ai Fondului Proprietatea si atasatii economici ai ambasadelor straine la Bucuresti vor discuta maine pe tema A"Fondul Proprietatea - Strategia pe termen mediu si lungA".

Initiata de Fondul Proprietatea, intalnirea are ca obiective prezentarea etapelor pe care Fondul le-a parcurs pana la momentul actual, cat si a pasilor urmatori.

Tot joi, la sediul Bancii Nationale a Romaniei va avea loc deschiderea ofertelor tehnice si financiare depuse de casele de avocatura inscrise in licitatia pe care Fondul Proprietatea o desfasoara pentru selectarea consultantului juridic international.

Cele 12 firme care si-au depus oferte sunt: Berwin Leighton Paisner LLP, Crowell Moring, Norton Rose, Clifford Chance, Eversheads LLP, Linklaters, Latern Corporation Limited, Allen & Overy, Shearman & Sterling, Joan Leopold, Hayhurst Robinson si Freshfields Bruckhaus Deringer.

Principalul criteriu de selectie este experienta in constituirea unui fond de investitii in valoare de cateva sute de milioane de euro.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005.

Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, capitalul sau social fiind la momentul prezent de 3,9 miliarde euro. Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti si la o Bursa Internationala.

Banii Nostri

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !