Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Flash piete globale - 27 Septembrie 2007

Flash piete globale - 27 Septembrie 2007
Principalul indice american de actiuni Dow Jones Industrial Average a castigat ieri aproape 100 puncte, inchizand ziua la 13878.15 - foarte aproape de nivelul maxim absolut notat in iulie.

Optimismul pietelor de actiuni americane a fost urmat azi dimineata si de bursele asiatice - Tokio si Hong Kong, in particular. Indicele principal al bursei din Hong Kong, Hang Seng, tocmai a depasit nivelul 27000.

Desi s-a stabilizat la inceputul acestei saptamani, dolarul american ramane vulnerabil in pietele sale principale.

GBP/JPY ar putea recupera din diferenta fata de alte cross-uri ale yenului japonez care s-au apreciat recent pe fondul optimismului redescoperit din pietele de actiuni globale. Lira sterlina s-ar putea aprecia contra yenului japonez, confirmand presiunile de cumparare care se acumuleaza pe cursul GBP/JPY.

Pretul petrolului a continuat sa se aprecieze, acum la peste $81.

Cumparatorii sustin piata aurului, presiunile pentru continuarea aprecierii pretului par a fi considerabile.

Pietele monetare s-au mai calmat, dobanzile la care bancile se imprumuta intre ele pe termen scurt in valutele principale au coborat.O prima consecinta este ca ieri n-au existat bid-uri pentru lichiditatea de 10 miliarde de lire sterline oferita de Banca Angliei in conditiile acceptate pe 19 septembrie.

Finantarea de urgenta oferita acum generos de Banca Angliei este facuta la o dobanda de penalizare minima de 6.75% - adica 1% peste rata de referinta a dobanzii din Regatul Unit.

Insa rata dobanzii la care bancile se imprumuta intre ele direct din piata, pe 3 luni, in lire sterline, a coborat ieri la 6.32% - cel mai scazut nivel din 10 august - ceea ce face ca lichiditatea pusa la dispozitie de Banca Angliei sa fie acum relativ costisitoare.

Bloombiz

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 992 ori