UPDATE Detinatorii de actiuni Romgaz au marcat castiguri de 13%-26% in prima zi de tranzactionare la BVB

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 12:31
2343 citiri
UPDATE Detinatorii de actiuni Romgaz au marcat castiguri de 13%-26% in prima zi de tranzactionare la BVB

Cei care au cumparat actiuni in oferta publica Romgaz au avut posibilitatea sa marcheze marti castiguri de 13%-26% in prima zi de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a acestor titluri.

Pana la ora 15,00 au fost inregistrate la BVB 3.173 de tranzactii cu actiuni Romgaz, in valoare totala de 65,25 milioane lei (14,65 milioane euro), iar preturile au oscilat intre un minim de 34 de lei pe actiune si un maxim de 35,95 lei /actiune. Actiunile au deschis la 35,85 lei/actiune, iar ultimul pret din piata, la ora 15,00, era de 34,43 lei/actiune.

Tinand cont ca pretul de inchidere a ofertei a fost de 30 lei/actiune, iar pentru cei care au achizitionat in oferta cu discount de 5% a fost de 28,5 lei/actiune, castigurile obtinute la bursa marti s-au situat intre 13% si 26%.

Romgaz Medias, cel mai mare si mai profitabil producator de gaze din tara noastra, a intrat marti la tranzactionare pe Bursa de Valori de la Bucuresti avand simbolul bursier SNG si la bursa londoneza, sub simbolul SNGR.

Pretul de deschidere al actiunilor Romgaz (simbol SNG) in prima sedinta de tranzactionare a fost de 35,85 lei/unitate, cu 19,5% peste pretul de subscriere de pe transa investitorilor institutionali din oferta publica.

"Va fi un echilibru in jurul pretului de deschidere. Nu cred ca vor fi variatii foarte mari in prima zi" a declarat pentru Business24 Eugen Voicu, presedintele Consiliul de Supraveghere al SAI Certinvest S.A.

Statul roman va lista 15% din actiunile Romgaz la Bursa de Valori Bucuresti, astfel ca va ramane cu o cota de 70%, iar Fondul Proprietatea are 15% din titluri.

Romgaz se listeaza la Londra, sub forma certificatelor de depozit

Actiunile Romgaz au intrat marti la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), concomitent cu inceperea transferurilor cu certificatele de depozit (GDR) pe piata de la Londra.

Premierul Victor Ponta si ministrul delegat pentru Energie Constantin Nita sunt prezenti, marti, in Marea Britanie sa lanseze GDR-urile la tranzactionare, in loc sa participe la ceremonia de la BVB.

"Din putinele experiente de pana acum, listarea la Londra nu a fost neaparat mai atractiva decat listarea pe o piata locala" sustine Eugen Voicu.

Acesta este de parere ca din numarul de tranzactii de pana acum, piata locala este mult mai dinamica. "Nu ma astept ca Romgaz sa fie un emitent foarte tranzactionat la Londra. Mult mai avantajoasa este bursa locala" afirma presedintele Certinvest.

Oferta publica initiala prin care statul a vandut 15% din actiunile Romgaz a inceput pe 22 octombrie si s-a incheiat pe 31 octombrie 2013, iar statul roman a obtinut astfel o suma totala de 1,734 miliarde de lei (390,9 milioane euro, respectiv 534,63 milioane dolari).

Romgaz poate deveni cea mai valoroasa companie de pe bursa

Eugen Voicu este de parere ca Romgaz poate deveni astfel cea mai valoroasa companie care se listeaza pe bursa de la Bucuresti si sa creasca peste OMV Petrom, care este cotata la 6 miliarde euro.

"Un pret de 37-38 de lei poate fi atins" sustine presedintele Certinvest, Eugen Voicu.

#actiuni Romgaz, #listare BVB Romgaz, #actiuni Romgaz bursa Londra, #pret actiuni Romgaz , #Actiuni