Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electroputere va fi privatizata prin vanzare de actiuni

Electroputere va fi privatizata prin vanzare de actiuni
Trecerea in proprietate privata a SC Electroputere SA Craiova se va face prin vanzarea pachetului de actiuni, a anuntat vineri presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, in cursul vizitei efectuate vineri, 15 decembrie, la societate.

Atanasiu a anuntat, in urma discutiilor pe care le-a avut cu conducerea societatii si cu liderii de sindicat, schimbarea viziunii privind procesul de trecere in proprietate privata a uzinei doljene.

Presedintele AVAS a declarat ca renunta la propunerea privind vanzarea Electroputere pe un euro si trece la privatizare prin vanzarea pachetului de actiuni.

Ponderea in oferta o vor avea investitiile tehnologice, de mediu si de capital de lucru. Vor conta foarte mult investitiile din primul an, pentru ca societatea are nevoie de reorganizare tehnologica.

Electroputere este o societate care prezinta avantajul marcii si a pietei de desfacere, in sensul ca in momentul actual cererea pe piata este mai mare decat productia.

Presedintele AVAS i-a asigurat pe salariati ca vor beneficia de protectie sociala, Electroputere fiind una dintre societatile cuprinse in anexa la actul normativ care va inlocui Ordonanta 8, privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati nationale, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, a carei aplicabilitate expira la 31 ianuarie 2007.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 803 ori