Derivatele pe actiuni SIF de la Sibex s-au scumpit pana la limita maxima de variatie

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 14:19
941 citiri
Derivatele pe actiuni SIF de la Sibex s-au scumpit pana la limita maxima de variatie

Derivatele pe actiunile SIF Oltenia (DESIF5) si SIF Moldova (DESIF2) s-au scumpit pana la limita maxima de variatie, la mijlocul sedintei de luni a Bursei din Sibiu (Sibex), in conditiile presiunii puternice la cumparare si a evolutiei bune de pe pietele externe.

Astfel, derivatele pe actiuni SIF Oltenia (DESIF5) au urcat cu 0,055 lei pentru scadentele mai, iunie, septembrie si martie 2010, adica cu limita maxima de variatie.

In acelasi timp, derivatele pe activul suport al titlurilor SIF Moldova (DESIF2) s-au scumpit cu 0,048 lei pe scadentele iunie, septembrie si decembrie, limita maxima de variatie in cazul acestor produse.

Totodata, volumele sporisera puternic in jurul orei 14. Derivatele SIF Oltenia pe scadenta apropiata (iunie) generasera circa 9.800 de contracte, iar DESIF2 aveau 3.600 de contracte pentru scandeta iunie.

In cazul actiunilor tranzactionate pe piata la vedere (spot), preturile sunt mai mari decat cele futures.

Astfel, o actiune SIF Oltenia (SIF5) se tranzactiona la pretul de 0,6550 lei, in timp ce cotatia DESIF5 iunie este de 0,63 lei.

In cazul titlurilor SIF Moldova (SIF2), cotatia spot este de 0,54 lei, iar ultimul pret al derivatelor este 0,5202 lei, pentru scadenta apropiata. 

#actiuni, # derivate, # contracte, # , #Actiuni