Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cumparatorul Alitalia trebuie sa pastreze actiunile si activele companiei timp de trei ani

Cumparatorul Alitalia trebuie sa pastreze actiunile si activele companiei timp de trei ani

Compania care va castiga licitatia organizata pentru vanzarea operatorului de transport aerian Alitalia trebuie sa pastreze actiunile si activele acestuia cel putin trei ani, potrivit unei scrisori adresate de Trezoreria italiana ofertantilor, transmite Reuters.

Cumparatorul trebuie de asemenea sa mentina numarul angajatilor Alitalia la nivelul prevazut intr-un plan de redresare a companiei, care se confrunta cu grave probleme financiare, aferent perioadei 2007-2012.

Ofertele preliminare, care vor include si pretul pe actiune, trebuie depuse pana la 16 aprilie, a precizat Trezoreria.

Alitalia, care inregistreaza pierderi zilnice de peste un milion de euro, pe fondul grevelor numeroase organizate de sindicate si al majorarii pretului carburantilor, nu a mai raportat profit operational dupa anul 1998, in pofida aplicarii mai multor planuri de restructurare.

Statul italian detine o participatie de 49,9% la Alitalia, iar ofertantii trebuie sa cumpere cel putin 39,9% din actiuni, iar ulterior sa lanseze o oferta de preluare integrala, conform legislatiei din Italia.

Trezoreria a precizat ca statul isi rezerva dreptul de a pastra pana la 10% din titlurile companiei.

Cumparatorul trebuie sa protejeze identitatea nationala a companiei si brandul acesteia, iar sediul central trebuie sa ramana in Italia cel putin inca opt ani.

La inceputul acestei luni, Italia a anuntat ca cinci oferte au fost selectate pentru a participa la procesul de vanzare.

Printre companiile selectate se numara un singur transportator aerian, compania italiana Air One, si fondul de investitii Texas Pacific Group, care, in 1993, a cumparat Continental Airlines si a facut parte din grupul care a convenit sa preia Qantas.

Alte companii care doresc ca participe la procesul de vanzare a Alitalia, pe langa cele cinci selectate, o pot face pana la 2 aprilie.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 763 ori