Compania Confort Timisoara a cumparat 33% din actiunile ICIM SA Arad

Miercuri, 13 August 2008, ora 14:45
2271 citiri
Compania Confort Timisoara a cumparat 33% din actiunile ICIM SA Arad

Un pachet de 33% din actiunile firmei aradene de constructii ICIM SA a fost achizitionat de Compania Confort din Timisoara. Valoarea investitiei a fost mai mare de 4 milioane de euro, transmite corespondentul NewsIn. SC ICIM SA este a doua firma din Arad din domeniul constructiilor la care Confort detine actiuni, dupa ce anul trecut grupul de firme Confort din Timisoara a preluat SC Conar SA.


Actionarul majoritar al grupului de firme Confort din Timisoara, Georgica Cornu, a declarat, miercuri, ca intentioneaza sa dezvolte compania astfel incat grupul de firme pe care il conduce sa devina competitive chiar si pe pietele din Europa. "Negocierile pentru preluarea actiunilor de la ICIM au durat cinci luni, iar in urma acestora am achizitionat 33 la suta din actiuni, la un pret de peste 4 milioane de euro", a declarat Georgica Cornu, care este si presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.


Managerul SC ICIM SA, Ioan Faur, a mentionat ca actiunile achizionate de Confort au facut parte din portofoliul unor actionari persoane juridice "care poate au avut nevoie de bani".


ICIM SA este o societate de constructii si montaj integral privata, cu sediul central in Arad si o sucursala in Timisoara. Societatea a fost infiintata in anul 1992, pe bazele fostului santier de lucru care a apartinut de ICIM Brasov. La infiintare, ICIM a fost activa doar pe piata constructiilor civile si industriale. La sfarsitul anilor '90, societatea si-a extins activitatea si pe piata constructiilor feroviare si rutiere. Compania are in prezent o valoare patrimoniala de 30 de milioane de lei. Din anul 1992 si pana in prezent, societatea a avut o evolutie ascendenta, cifra de afaceri ajungand in anul 2003 sa depaseasca 21,6 milioane de dolari. Compania a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, iar pentru acest an se estimeaza o crestere a acesteia cu cel putin 20 la suta.


Compania Confort din Timisoara este specializata in lucrari de instalatii in constructii si este detinuta de omul de afaceri Georgica Cornu. Grupul de firme Confort Timisoara a achizitionat, anul trecut, cu peste 750.000 de euro, pachetul majoritar de actiuni la SC Conar SA din Arad. Compania face parte din grupul de firme Confort care a obtinut in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 100.000.000 de euro.