CNVM blocheaza conturile casei de brokeraj Mobinvest Oradea, inca doua saptamani

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 12:34
1649 citiri
CNVM blocheaza conturile casei de brokeraj Mobinvest Oradea, inca doua saptamani

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a hotarat sa prelungeasca pentru inca doua saptamani masura de blocare a conturilor casei de brokeraj Mobinvest Oradea, potrivit unei ordonante a Comisiei, publicate miercuri.

Comisia a dispus blocarea tuturor conturilor in care se afla banii clientilor Mobinvest, cu exceptia operatiunilor de alimentare, incepand din 11 martie. Conturile Mobinvest sunt blocate de jumatate de an si, potrivit unor relatari de presa, pierderile clientilor casei de brokeraj din Oradea s-ar ridica la 3,5 milioane euro.

Comisia a suspendat din iulie 2008 activitatea Mobinvest si a blocat conturile a peste 500 de clienti, iar la sfarsitul anului trecut a cerut dizolvarnuea firmei de brokeraj.

CNVM a descoperit ca societatea a decontat tranzactii de cumparare de actiuni si a operat retrageri de numerar pentru opt clienti, in conditiile in care soldul conturilor acestora era debitor, utilizand disponibilitatile celorlalti clienti, fara a avea acordul acestora.

De asemenea, societatea a pastrat in casierie, pentru perioade indelungate de timp, sume importante de bani si nu a luat decat masuri superficiale in vederea pastrarii in siguranta a activelor clientilor, potrivit CNVM. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #cnvm, #conturi, #societate, #tranzactii , #Actiuni