CNVM a suspendat de la tranzactionare actiunile Automobile Craiova, in vederea delistarii

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 16:26
1438 citiri
CNVM a suspendat de la tranzactionare actiunile Automobile Craiova, in vederea delistarii

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis marti sa suspende de la tranzactionare de pe piata Rasdaq actiunile Automobile Craiova (AUCS), incepand cu ora 14:30, in contextul in care compania urmeaza sa fie delistata de la cota Bursei, la cererea actionarului majoritar.

La inceputul lunii noiembrie al anului trecut, CNVM a anuntat ca actionarul majoritar al Automobile Craiova, Ford Motor Company, va putea delista compania doar dupa ce va obtine o confirmare de la AVAS, potrivit careia operatiunea nu incalca prevederile legii privatizarii.

"In vederea aprobarii anuntului cu privire la retragerea actionarilor Automobile Craiova, ofertantul Ford Motor Company va transmite la CNVM confirmarea expresa a AVAS cu privire la faptul ca initierea, in acest moment a procedurii, nu sunt incalcate prevederile Legii 36/2008, privind unele masuri pentru privatizarea Automobile Craiova", se arata in ordonanta CNVM.

In prima jumatate a lunii august, Ford si-a majorat participatia la Automobile Craiova (AUCS) pana la 97%, in urma ofertei publice de preluare in care a reusit sa cumpere doar 0,33% din capitalul constructorului de automobile, pentru care a platit 1,11 milioane lei.

Oferta de preluare a Automobile Craiova (AUCS) s-a derulat in perioada 22 iulie - 11 august si viza delistarea companiei.

Potrivit legii pietei de capital, actionarul majoritar al unei companii poate cere retragerea actionarilor minoritari, daca a ajuns la o detinere de peste 95%, totodata fiind obligata sa le ofere acestora un pret echitabil.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,10 lei.

Titlurile Automobile Craiova se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS.

Compania are o capitalizare de 303,11 milioane lei (73,2 milioane euro), conform ultimei cotatii de 16 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de luni.

 

#delistare, # actiuni automobile craiova, # actionariat , #Actiuni