Bursele europene au inchis pe rosu, pe fondul temerilor privind zona euro

Luni, 07 Iunie 2010, ora 23:54
1176 citiri
Bursele europene au inchis pe rosu, pe fondul temerilor privind zona euro

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de luni pe rosu, pe fondul nervozitatii investitorilor ingrijorati de soarta zonei euro, in ciuda raportului favorabil despre cresterea comenzilor industriale din Germania, informeaza Newsin.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua cu o scadere de 1,11%, pana la 5.069,06 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a pierdut 0,57%, pana la 5.904,95 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a coborat cu 1,21%, la 3.413,72 puncte.

Pietele europene au inregistrat pierderi puternice vineri pe fondul declaratiilor autoritatilor din Ungaria, care au vorbit despre "situatia foarte grava" a economiei tarii si a rapoartelor despre angajarile din Statele Unite cu rezultate sub asteptari.

Pierderile inregistrate de pietele europene la inchiderea sedintelor bursiere de luni s-au mai redus fata de cele consemnate in deschidere, dupa publicarea unui raport care arata o crestere puternica, peste asteptari, de 2,8% a comenzilor industriale din Germania in luna aprilie.

Pe de alta parte, premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat luni ca situatia economica a regatului este mai grava decat se astepta si a dat exemplul Greciei cu privire la lipsa de actiuni imediate, potrivit Les Echos. 

#burse europene, #temeri, #zona euro , #Actiuni