Bursele europene au inchis indecis - 31 Mai 2010

Luni, 31 Mai 2010, ora 23:34
1062 citiri
Bursele europene au inchis indecis - 31 Mai 2010

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta de luni indecis, dupa ce vineri, agentia de evaluare Fitch a revizuit negativ ratingurile pentru credite ale Spaniei, iar bursa de la Londra si Wall Street-ul au fost inchise cu ocazia unor sarbatori nationale, informeaza Marketwatch, citat de Newsin.

Astfel, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a incheiat sedinta in usoara crestere, cu 0,31%, pana la 5.964,33 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 0,21%, la 3.507,56 puncte.

Titlurile europene s-au mentinut in mare parte a sedintei de luni pe un trend pozitiv, dupa ce actiunile spaniole au fost afectate de revizuirea negativa a ratingului Spaniei de catre agentia de evaluare economica Fitch la sfarsitul saptamanii trecute, iar pietele din Portugalia si Grecia au avut si ele pierderi usoare, conform Marketwatch.

De asemenea, actiunile europene au beneficiat de comentariile presedintelui Fed din Chicago, Charles Evans, care a declarat luni ca problemele legate de datorii ale statelor europene ar putea determina banca centrala a Statelor Unite sa amane majorarea dobanzii cheie.

Declaratiile facute de oficialul american au fost facute in contextul unei conferinte bancare de la Seul, eveniment organizat de Bank of Korea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #europene, #rating, #fitch , #Actiuni