Bursa din Viena si-ar putea majora capitalul cu 110 milioane euro

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 09:42
1324 citiri
Bursa din Viena si-ar putea majora capitalul cu 110 milioane euro

Operatorul Bursei din Viena si-a propus sa realizeze o majorare de capital de 110 milioane euro, pentru a finanta cumpararea pachetului majoritar de actiuni la bursa din Budapesta, a relatat joi pagina de internet Boerse Express, citata de Reuters.

Purtatoarea de cuvant a Wiener Boerse, Beatrix Exinger, a confirmat ca este programata o majorare de capital, dar a refuzat sa dea valoarea acesteia.

Ea a precizat ca operatorul bursier austriac are in vedere adunarea generala a actionarilor din iunie, cand ar putea fi aprobata majorarea capitalului.

"Majorarea capitalului va fi facuta in scopul finantarii modelului nostru de afaceri", a spus Exinger.

Wiener Boerse este detinuta de un consortiu de banci austriece si companii listate. "Consortiul vede aceasta majorare de capital cape un pas pozitiv", a declarat o sursa, pentru Reuters.

Boerse Express a mai relatat ca majorarea de capital se va face la un pret de circa 310 euro/actiune.

Bursa din Viena si-a extins afacerile pe pietele de capital din Europa de Est, detinand in prezent controlul operatorilor burselor din Budapesta, Praga si Ljubljana.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, # capital, # actiuni, # pachet , #Actiuni