Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR: Discountul din oferta Transelectrica include riscul preturilor reglementate

BCR: Discountul din oferta Transelectrica include riscul preturilor reglementate


Discountul din oferta Transelectrica de 12,6% este mai mare in comparatie cu alte tranzactii de acest gen si include riscul legat de faptul ca transportatorul de energie primeste preturi reglementate, a declarat Dan Weiler, director in cadrul BCR.

BCR este una dintre bancile din consortiul care intermediaza vanzarea pachetului de 15% din Transelectrica. Oferta se deruleaza in perioada 14 - 27 martie 2012.

"Pretul include si riscurile legate de ANRE (Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei), insa sansa de crestere este mult mai mare", a spus Weiler.

El a mentionat ca un mare avantaj in road-show-ul organizat de consortiu si de Transelectrica in Europa l-a conferit faptul ca transportatorul de energie se afla in portofoliul Fondului Proprietatea.

"Fondurile de la Londra nu ar fi discutat cu noi fara Fondul Proprietatea si daca Fondul Proprietatea nu ar fi fost listat la bursa", a subliniat oficialul BCR.

Pretul minim pentru aceasta oferta este 14,9 lei pe actiune, iar cel maxim, 19,2 lei.

La acest pret minim, investitorii primesc un discount de 12,6% fata de cotatia din prezent a unei actiuni Transelectrica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1371 ori