Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anuntul de privatizare a Daewoo Craiova, in urmatoarele saptamani pentru toate actiunile statului

Anuntul de privatizare a Daewoo Craiova, in urmatoarele saptamani pentru toate actiunile statului

Statul va vinde intregul pachet de actiuni detinut la Daewoo Craiova, reprezentand 72,4% din titluri, anuntul preliminar de privatizare urmand sa fie lansat pana cel tarziu in prima saptamana a lunii martie, a afirmat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit, vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii conducerii companiei Ford, pe care i-a asigurat ca privatizarea Daewoo Automobile Craiova este o prioritate pentru Guvern si ca Executivul doreste ca procesul de privatizare sa fie derulat rapid si transparent.

Tariceanu a precizat ca a cerut comisiei de privatizare a Daewoo Craiova sa prezinte saptamanal un raport privind evolutia procesului de privatizare.

"Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, prezent la intalnire, a precizat ca anuntul de privatizare preliminar va fi lansat pana cel tarziu in prima saptamana a lunii martie. Comisia de privatizare a decis scoaterea la vanzare a unui pachet reprezentand 72,4% din actiunile societatii (intregul pachet detinut de catre stat), a afirmat ministrul Finantelor", conform unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

Reprezentantii Ford au reafirmat interesul companiei pentru participarea la procesul de privatizare al acestei societati, precizeaza sursa citata.

Compania Automobile Craiova, detinuta de stat, a cumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de Automobile Daewoo Craiova, pentru 60 milioane dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor, intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania, a fost semnat la sfarsitul lunii august 2006.

In urma tranzactiei, Automobile Craiova si-a majorat participatia la Daewoo Romania la 100%. Statul este actionarul majoritar al Automobile Craiova, cu 72,4% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 22%.

Presedintele AVAS a anuntat, in urma cu aproximativ o luna, ca General Motors (GM) si Ford - SUA, Tata - India si Chery Automobile (China) sunt interesate de preluarea Daewoo Automobile Romania, dar, potrivit editiei electronice a publicatiei Shanghai Daily, compania chineza nu intentioneaza sa cumpere uzina din Craiova.

Procesul de privatizare a Daewoo Craiova este coordonat de o comisie avandu-i ca membri pe ministrul Finantelor Publice Sebastian Vladescu, in calitate de presedinte, ministrul Economiei si Comertului Varujan Vosganian, ministrul Transporturilor Radu Berceanu, ministrul Muncii Gheorghe Barbu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, vicepresedintele AVAS Laszlo Gyerko si consilierul de stat in Cancelaria premierului Razvan Orasanu.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 823 ori